Премини към съдържание

valdis

Потребител
  • От него общо

    31
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Wurzburg

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Galant, Mitsubishi Canter, Hyundai - Lantra,Akcent i H 100

valdis's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. valdis

    Зaден aмортисьор

    А сигурен ли си че тропането е от там ? Въпреки че липсва подложка, там е под напън и е малко вероятно да тропа от там. И аз имах наскоро такова досадно тропане отзад в дясно и се оказа биалетка.
  2. И аз имах същия проблем, но нещата се оправиха като отворих и почистих щателно контактите на бутоните на дистанционното. Наложи се да бутна малко и тримера в дистанционното и заработи. Наскоро пак започна да ми дава ядове, явно пак е за чистене.
  3. Няма спор ! Визирам за избор между "рециклаж" и каквито и да е нови.
  4. По-добре китайски нови (което също не е добре) отколкото "рециклирани" стари.
  5. valdis

    Глава дизел 1999

    Няма как газовете първи да стигнат до там. Газовете избутват към радиатора антифриза, който пръв ще излезе през въпросния отвор към казанчето респективно се получава въздушна възглавница и от там още по-бързо прегряване на мотора.
  6. valdis

    Годишна винетка

    Въпрос на недобра политика в БГ. В Германия такси няма за леките коли, обаче камионите плащат мноооого и всъщност така е правилно, понеже амортизират пътя несравнимо повече пътя от леките коли.
  7. valdis

    Не ми пали Галантчето

    Буксата за диагностика е над дясното коляно на шофьорското място.
  8. Налична ли е задната щора, и евентуално цена ако я има.
  9. Синхронизатора за втора е в порядъка на 140 лв.
  10. valdis

    Шaрнир долен зaден носaч

    Ако става въпрос за долния носач номера на тампона е MB809170. Обаче там безпроблемния демонтаж е мисия невъзможна, така че задължително трябва да се вземе и реглажния болт с шайбата, номерата им са MB911314 и MB911283 . Аз лично си ги поръчах от един варненски магазин и ако не се лъжа тампона беше с цена 16 лв. , при това оригинален.
  11. Здр. колеги, наскоро правих ск.кутия на Галанта (2.0 TDI) , а именно обичайното за модела - смяна на лагери и синхрони на 1-ва и 2-ра скорост. Минах вече 10 хил. и всичко бе наред докато онзи ден се заслушах и ми се стори че има лек шум при потегляне в ниските обороти на 1-ва и 2-ра. На другите скорости и при високи обороти няма шум. Не знам дали си внушавам или да не е денферни пружини на диска понеже се чува по-скоро като ручене. Съмнява ме толкова бързо да е тръгнал лагер, при положение че не пестих пари и сложих качествени лагери. Та смятам че една добавка в маслото така или иначе ще е от полза. Ориентираха ме към тази добавка. Дали някой има впечатление от ЛанКар Т.А.
  12. valdis

    Проблем със скоростите

    Не става колега, аз преди време ги сменях и на 1-ва и 2-ра скорост. Различни са.
  13. valdis

    Galant-мение за Галант TDI

    Има нещо вярно, но всяко правило си има изключения. Донякъде е въпрос на късмет и много важно човек да си отваря добре очите като е тръгнал да купува кола ( особено дизел).
  14. Някой ходил някъде, сменили му нещо ама не ясно какво... и т.н. звучи несериозно. Ако имаш личен опит за такава услуга просто го сподели. Аз имам личен опит и ползвам услугите му повече от 10 години и съм доволен. Препоръчвал съм го и на мои познати които също са оставали доволни. Иначе сервизи бол и малки и големи, всеки сам решава къде да ходи но занаятчиите (в малките сервизи) обикновено работят по-добре за разлика от голените сервизи, там отговорността за качеството на ремонта се размива и прехвърля. (Мое мнение)
  15. Знаеш ги или си им ползвал услугите ? Мека връзка сложена от арабина ми кара по седем-осем години (при ежедневна употреба на колата). Това ако е ужас !
×
×
  • Създаване...