Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

jik

Потребител
  • От него общо

    34
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което jik е написал

  1. Здравей отново, но не става и по този начин. Моята система е малко по-стара, изглежда така, ама дисплеят на колата (на централната конзола между скоростомера и оборотомера) е едноцветен, не е цветен и нямам бутон за стартиране на колата, а е с ключ. Може би има някакво значение.
  2. Много благодаря, надявам се да стане.
  3. Здравей, май нещо не разбирам, при мен няма такъв диплей. Колата ми е с малък дисплей за музиката и едноцветен на таблото - все пак е 2010 г. и е без навигация. Някаква друга идея да ми предложиш?
  4. Здравейте колеги, от скоро имам един проблем с bluetooth-а на колата. Малкия нещо си е играел и ми е блокирал системата. Когато я включа ми иска код, казвам оня код, където отначало беше сгвоен телефона ми, но нещо не го открива и ми казва "Bluethooth locked" и съм дотам Има ли някой идея как се разблокирва системата?
  5. jik

    Lancer X CVT -прегрява

    Здравейте, много неща се казаха са тези скоростни кутии и за маслото. То наистина маслото е много важно да е оригинално. А накой от сервиза сетил ли се е да почисти радиатора на скоростната кутия за охлаждане на маслото, който се намира отпред в ляво точно пред предната лява гума вътре в подкалника. Обикнбовенно се задръства с кал и мръсотия и може и да не охлажда вече нормално.
  6. jik

    Mitsubishi Lancer Sportback 1.8

    Здравей, имам такъв автомобил вече 6 години - 1,8 CVT. Взех го на 3 години на около 50 хил. км. Сега е вече на около 200 хил км. Мога да ти кажа, че съм нямал никакъв проблем с колата като цяло - нормална поддръжка и правилната смана на масла, както за двигателя, така и за скоростната кутия CVT. Първата смяна на маслото на кутията трябва да е около 90хил.км, а следващите на около 70 хил. Много е важно да се сменя маслото в правилните сервизи, защото може да ти излезе скъпо - аз само в оторизирани сервизи на Митсубиши правя това - малко е по-скъпо, но пък нямам проблеми. Сложих и газова уредба BRC - също съм нямал проблеми и с това. Едиственият проблем е, че малко повечко си гори, но то зависи и от стила на каране.
  7. Здравейте и от мен, аз имах подобен проблем, който се оказа от спукана мембрана на газовото устройство. Колата си върво добре, ама сутрин трудно палеше (когато спре двигателя за по-дълго се пълни колектора с останалата газ от газовото). Та когато запаля колата веднага светваше чека на колата. Провери си газовото. Моето е BRC - казаха ми от сервиза, че около 60-70 хил. км издържали мембраните на изпарителя. Смених ги и нямам проблем, поне засега (бях минал 90 хил.км) Също така, да отбележя, че този двигател не е направен да се кара само на газ, провери си компресията на цилиндрите, може да има наченки за намаляла компресия, т.е. някой от изпускателните клапани може да предава фронта.... Поздрави Живко
  8. jik

    Проблем с третия стоп

    Здравейте, проблема се оказа дефектирала спойка между платката и светодиодите. Най-трудно се оказа разлепването, понеже двете части са залепени, не е предвидено да се ремонтира. След като внимателно се разлепят двете части може да се огледа и да се повторят запойките на пиновете на светодиодите към платката. После с подходящо лепило за пластмаса се залепват двете части и след това се запечатва със силикон. Това беше то. Поздрави на всички Живко
  9. jik

    Проблем с третия стоп

    Благодаря за съвета
  10. Здравейте, от няколко дни ми изгасна третия стоп на Лансъра (Спортбек). Накаква идея къде се намира първо бушона. Нещо не намирам на описанието на вратичката на бушоните, дето се намират в купето, кой от бушоните е за стоповете. Ако може да ми пратите схема и описание на бушоните. И също как се разглобява този трети стоп - трябва ли да се маха пласмасовата кора на вратата на багажника? Поздрави на всички Живко
  11. Здравей, на моята кола мисля, че е такава газовата уредба - вече около 100 000км. карам на газ и нямам проблеми с тази уредба и с колата също
  12. Здравей, аз имам Лансър Спортбек 1,8. Имам го от 5 години. Взех го на 3год. на около 50000км.(поне така показваше на километража ). На около 60 000 км. сложих газова уредба BRC. До сега (вече е на 165000км.) не съм имал никакви проблеми нито с колата нито с газовата уредба-много сполучлива излезе газовата уредба, както и колата. Само трябва да около 15000км. да се сменят филтрите на газовата уредба-около (30-40лв.). Слагай смело газова уредба и карай. Аз вече 15 г. карам коли с газови уредби. Не ги слушай тия дето викат, че караш бомба в багажника. Нямам система за омазняване на клапаните. На тези вдигатели няма нужа да се слага-поне така ми казаха от сервиза, където ми я монтираха. Не са чак толкова "кашкавалени" тези японски бензинови двигатели.
  13. Продавам чисто нови предни спортни спирачни дискове - ZIMMERMANN за Минсубиши Лансър - цена-160лв. Снимки и инфомация тук: https://www.olx.bg/ad/prodavam-novi-sportni-predni-diskove-zimmermann-za-mitsubishi-lansar-ID6Ijlb.html външен диаметър [mm]: 276 вид на спирачния диск: вътрешновентилиран, надупчен брой/разположение на дупките: 7/5 кръг на дупките-1 [mm]: 114,3 дебелина [mm]: 26 минимална дебелина [mm]: 24,4 височина [mm]: 45,5 тегло [kg]: 6,1 повърхност: с покритие отвор на главината- [mm]: 69 ABENr: KBA 60872 ZIMMERMANN спирачен диск Номер на продукта 380.2170.52 Живко-0895693389
  14. Здрасти, от всичко казано по-горе, според теб на колко хил. км трябва да се подмени тази верига? И колко горе-долу струва подмяната?
  15. Е то хубаво ама там са няколко сервиза и ми се струва, че говориш над обръщача на 13-та в Левски до бензиностанцията. Сервизите са на ул. Христо Смирненски и точно в този район са поне 3-4. Дай само име на сервиз или някакъв тел на майстора, за да се разберем с него.
  16. jik

    Задно гърне 1.8 sportsback

    Здравей, продаде ли това задно гърне?
  17. Здравей, от Балкан Стар във Варна ми казаха, че нямало такива киломентри кога се сменя веригата. Когато светнела някаква лампа на таблото ще и дойде времето. Имало някакъв сензор, който отчита разтягането на веригата. Така че, да не се притесняваме за веригата. - та това е отговора от "специалистите" на Балкан Стар. Сега и аз се чудя и затова ги питах за тази верига, дали като светне тази ми ти лампа вече няма да е късно за веригата или за двигателя ) ...... то щото кат се скъса веригата... отива и двигателя...)
  18. Здравейте, намерихте ли този майстор във Варна? Ако имате вече някакви отзиви от него, моля да споделите
  19. jik

    Mitshubishi Lancer Sportback 1,8 CVT - Manuals

    Здравей, този сайт нещо не работи. От къде могат да се намерят тези Service Manuals за Митсубиши Лансър Спортбек
  20. Здравейте, искам да попитам за мнение за тези спирачни дискове Zimmermann - ZIMMERMANN Brake Disc COAT Z - http://www.avtochastionline24.bg/zimmermann/7789585 - ZIMMERMANN Brake Disc SPORT BRAKE DISC COAT Z - http://www.avtochastionline24.bg/zimmermann/1739943 Също и дали някой е ползвал и накладките им. Поздрави на всички
  21. jik

    Предни спирачки - проблем

    Ами ако е това как може да се разбере - или направо първо да сменя маркучето (като по-евтин вариант) и ако не става да мисля за разглобяване.
  22. Здравейте, независимо, че това е една от болните теми за нашите коли и доста неща са се изписали по темата, аз искам да си споделя проблема, та някой може да ми даде идея или да ми каже някой добър майстор във Варна (освен великите от БС-Варна). Значи от известно време усетих, че лявата спирачка хваща малко повече от дясната спирачка и съответно може да се забележи също и по графита отложил се на джантите(лявата е доста по-изцапана от дясната та реших, че има проблем с апарата и отидох в БС-Варна. Там установиха същото на барабаните - с 20% повече е спирачното усилие на лявата гума. Направиха профилактика и ми казаха, че са смазали и раздвижили апарата, ама той бил малко "муден и нищо не е могло да се направи освен да се смени апарата с нов, който струвал около 800лв". Аз съответно ги попитах не може ли да се отвори, да се изчисти , да се смажи основно и да се сменят всички гумички, семеринги и т.н - но те казаха, че нямало да помогне - само нов ще реши проблема. И така с БС. Въпросът ми е към всички съфорумци, които четат темата - това ли са майсторите от БС - има ли някакъв проблем - сменя се часта с нова и се решава проблема - та за какво продават тогава спирачни комплекти за подмяна (repear kit). Както и да е, може и така да са инструктирани. Наистина аз махнах гумата, махнах накладките и усетих, че много трудно се движи буталото трудно се прибира - за разлика от другото - и когато се натисне спирачката като, че ли задържа - трудно се върти гумата - за разлика от другата. Та въпроса ми е някой знае ли добър майстор за нашите коли във Варна, който може да се справи с проблема ми е и дали с една смяна на семерингите и почистване основно на апарата може би ще се оправи проблема.
×
×
  • Създаване...