Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Riddick_

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

Riddick_'s Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравей, извинявай за късния отговор. Ето тази модификация на Кастрол ползвам и на този етап съм доволен: http://www.motobul.com/brand/castrol/magnatec-stop-start/category/masla-za-dvigateli-na-leki-avtomobili/series/castrol-magnatec-stop-start-5w-30-a5
  2. Карам такава кола от година и за това време съм изминал малко над 13к км. До сега впечатленията ми са само положителни - разхода на колата е приличен 10/100 км градско, около 8/100 км извънградско, слагам малко 5W30 Кастрол Магнатек, сменям го на 10к км и до този момент грам не ми гори. Със стегнато окачване е и след като смених предни дискове и всички накладки, колата спира много добре. Двигателя на място и до около 3300 оборота е много тих, след това, поне за мен, става дразнещо шумен. Ускорението за 98 коня е прилично. Ламарините са меки (цитирам един тенекеджия) и интериора е доста.... консервативен, но пък един път като свикнеш, после ти харесва. Като цяло колата не е нещо невероятно, но пък е типично японско изпълнение - семпло, надеждно и непретенциозно. Обръщаш ли му необходимото внимание, няма да е предаде.
  3. Имам може би малко глупав въпрос, но предпочитам да се изложа тук, отколкото да правя простотии. :D Става въпрос за Лансер 1.6, 98 коня. Имам проблем с маркуча на сервото (този, който излиза от сервото и влиза в двигателя и има клапан за вакуум вътре) и не мога да намеря същата част по магазините, а не ми се побългарява с вземане на отделно маркуч и клапан(този вариант ми е краен) и стигнах до варианта да взема същия от друга кола. Въпроса ми ако взема такъв маркуч от по - големия двигател 2.0, 135 к.с., дали ще стане за моята. Мисля че няма причина да е различен, но нека някой, който е сигурен, да си каже мнението.
  4. Наскоро и аз имах проблем със спирачния апарат на моя Лансер (за оригинален ми искаха над 700 лв) и реших проблема с ремонтен комплект. Та ако и ти изпитваш трудности и е възможно отремонтирането, пробвай да потърсиш такъв комплект. Така апарата става практически нов.
  5. Не е на Смирненски, а под него. Това му е номера 0888/744 156. Метни едно око тук и ще добиеш представа къде е точно мястото.
  6. Да, намерих и съм много доволен. Координатите му ги има и тук, във форума. Майстора се казва Ицо, а сервиза му се намира в един от гаражите, точно под обръщача на 13та.
  7. Riddick_

    Вибрации в купето

    Реших проблема с колебаещите обороти и вибрациите в купето. Оказа се моторчето за празен ход - след вадене и прочистване сега двигателя се успокои на празен ход, оборотите се вдигнаха на нивото, което трябва да бъдат (около 870). Има тема на затова, но ще драсна тук няколко реда - ходих при Ицо, където е под обръщача на 13та и съм много доволен. Освен, че веднага откри и реши проблема, ми каза и доста полезни неща за машинката. Още едно положително мнение и от мен, човека много си разбира от работата и е доста отзивчив.
  8. Привет, колеги! Имам един доста странен проблем с колата, става въпрос за Лансър 1,6/98 конски сили. Когато колата загрее и спра, примерно, на светофар в краката си усещам леки вибрации, оборотите на колата са около 750, като в епизодични случаи падат до към 500 за момент и после пак се вдигат до 750. Преди да тръгна по сервизи бих искал предварително да се насоча нанякъде може да е проблема, а за момента нямам идеи. Сменил съм свещите и едната двойка кабели. Та някой би ли ме насочил към къде да се ориентирам и колко трябва да са оборотите когато колата е на място, защото си мисля, че са леко ниски. Благодаря предварително.
  9. Здравейте!

    От 2009 г. имам LANCER 1,5 ниво на оборудване INVAITE. Oт Варна съм. За тези 8 години и изминати 82 000 км. съм имал проблеми само с шум от моторчето на парното и с ABS. От опита, който имам покрай отстраняването на тези определно малки проблеми ще Ви препоръчам сервизи. Можете да ми се обадите на GSM:

    0896 893 860.

    Ивелин Илиев

    Поздрави!

  10. Привет на всички. Някой колега от Варна да сподели за подобен сервиз във Варна, където "чуват" нашите автомобили? Имам предвид където да ми направят диагностика като хората, ремонт по ходовата част и подобни процедури. Находил съм се на всякакви "майстори" и не ми се играят едни и същи филми с новата машинка.
  11. Riddick_

    Собственици на Лансер

    Благодаря. Видях темата и наистина доста подробно е описана информацията за маслата. Надявам се тук да пишем предимно за хубави неща за колите и по - малко за проблеми по тях.
  12. Riddick_

    Собственици на Лансер

    Здравейте отново. С гордост искам да ви кажа, че от няколко дни съм собственик на Лансър 1,6 мотора, 2007 година. Много приятно впечатление ми прави супер тихата работа на двигателя и комфорта на возията. Сега предстои обслужване и в този в ред на мисли бихте ли ми казали какъв тип моторно масло е подходящо за този модел? Поръчал съм 5w30.. та някой би ли споделил?
  13. Riddick_

    Собственици на Лансер

    Здравейте, колеги. Забелязах, че доста подробно се описали Лансърите, които са газифицирани. Някой има ли наблюдения върху Лансър, който е с фабрично газово? Става въпрос за модел 2,0 135 коня, 2007 година, комби. Питам, защото има точно такъв екземпляр, който искам да взема, но ми е мъгла фабричното газово. В момента карам дизел и стъпката към бензин/газ ми е леко колеблива. Иначе откъм качество на японските автомобили съм очарован - Маздата ми е супер корава като изключим ръждите по купето.
×
×
  • Създаване...