Премини към съдържание

Румен

Потребител
  • От него общо

    20
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Румен е написал

  1. Продавам пета врата със стъкло за Каризма 1.9 ТД, 97 г. Вратата е ударена и необорудвана но стъклото е здраво с работещо отопление за размразяване. Цена 100 лв. Румен 0878 33 55 29
  2. Това предполагам ще ми струва, като за нова кутия при положение, че сменям и зъбчатките. А дали да не си потърся кутия на старо??? Намерих една но не съм сигурен колко е читава. И все пак ако имате информация за някаква ориентировъчна цена ще бъде благодарен.
  3. Здравейте колеги. Имам проблем със скоростите. Каризмата е 1,9 TD, 1997 г. Проблема е в това, че петата ми предавка изключва самостоятелно. Не се случва непрекъснато но все по често се случва. Интересното е, че всичко това се случва, когато колата загрее. немога да си обясня причината. Когато вклчвам 5-та се чува характерния шум "хъркане", а когато вклчвам с "двоен амбреаж" си е влиза нормално. Превключването на останалите предавки си е нормално. Все си мисля, че това ще е проблем в синронизатора на 5-та скорост. Но не съм отварял никога подобна кутия за да съм сигурен. Затова моля ако няма има опит с това да сподели а и ако има идея къде мога да закарам колата за да я прегледат?? Намирам се в София. Благодаря.
  4. Румен

    Aнтифриза изчезва

    Имах същия проблем и нещата се оправиха с пристъргване на главата, смяна на гарнитурата на главата и на изпускателните колектори. От тогава всичко е наред.
  5. Румен

    Каризма дизел

    Здравей колега. Моята Каризма е 1,9 ТД. От буквичките след цифрите е ясно , че има турбо.Общо взето съм доволен от мотора . Вярно, че е Рено но излезе доста читав. Държи се доста добре в движение. През студените зимни дни не съм имал никакъв проблем с паленето.Както се казва "пали само като види ключа". Имах един единствен проблем до сега. Вкара ми масло в разчерителното казанче на охладителната течност но след като смених гарнитурата на главата всичко е наред. Мисля, че няма да сбъркаш, ако си вземеш Каризма с дизелов мотор. Доста си е читав за класа и за парите , които ще платиш. Успех.
  6. Здравей колега. Карам Каризма 1,9 ТД от 2 години. Общо взето съм доволен от мотора и колата като цяло. Имах малки проблеми с мотора но те бяха по-скоро козметични. Иначе мотора си е доста добър независимо, че е Рено. Пъргав е и в сравнение с други дизели си е перфектен. И разхода на гориво е добър. Около 6/100 а градско отива на около 8. Зависи разбира се колко натискаш. Така, че според мен няма да сбъркаш ако вземеш Каризма ТД. Успех.
  7. И аз имах подобен проблем с единия от халогените. Пробвах вариантите, които описаха колегите и най-накрая се оказа, че единия от кабелите на фасунката е разпоен. Презапоих го и всички е наред. Опитай и това. Не мисля, че проблема е много сериозен. Успех.
  8. Намерих от къде да ги купя. Майстора го светнах , че се продават такива пулове и след като си отвори комютъра ахна. Досега незнаел, че ги има по магазините от този вид. Всъщност това не беше майстора а някой от чираците. Аман от майстори вече. Явно трябва да е някой проверен и да се ходи само при него. В София знам къде да отида или къде да попитам поне, но в Казанлък е трудна работа. С много проведени разговори работата изглежда, че ще стане. Надявам се.
  9. Още веднъж благодаря за информацията. Имам да черпя. Явно наистина трябва да си сменя майстора. Пуловите ги намерих и това е по-лесния вариант за мен но не и за майстора. Но както и да е. Въпроса е да съм на пътя отново. :icon_thumbup:
  10. То е ясно, че гарнитурата има повече от 3 дупки но на края на гарнитурата има дупчици според които се определя каква е дебелината на самата гарнитура. Това имах предвид. А всичко това което съм писал съм го прочел в ръководството за ремонт на митсубиши за двигател F8QT. Ако това не е вярната информация незнам на какво друго да се доверя. А майстори вече много и е трудно да рабереш кой е точния за теб. Благодаря все пак за инфото.
  11. Двигателя е F8QT. Повдигачите на клапаните трябвало да се сменят. защото щели да ми създават проблем с паленето през зимата. Незнам дали е така. Ако някой може да ми каже дали е така и защо?? А и незнам дали ще мога да ги намеря.
  12. Здравейте колеги. някой може ли да ми каже на колко кг (Nm) се натяга цилиндровата глава на Каризма 1,9 ТД 97г. Гледах какво е написано в ръководството, но това с натягането на главата при горещ двигател нещо не ми вдъхва доверие. Вярно, че така го дават по документация но .............И каква трябва да бъде гарнитурата за главата. В някой магазини ми казват, че е метална а в други, че е клингиритова с матални пръстени около цилиндровите втулки. А и цените варират от 30 до 135 лв. Ако някой има опит в това отношение!!! А за това което се случи с двигатела, най-общо ситуацията е такава: От доста време забелязвах , че охладителната течност се губи. Забелязах теч откъм гарнитурата на колекторите. Постоянно доливах. Преди около 2 седмици забелязах и теч на масло но неможах да установя от къде е. Най-накрая , когато доливах течност в разширителното казанче забелязах,че има петна от масло. Свалих главата и се видя ,че гарнитурата е изпуснала. Главата я дадох да я проверят. Не е спукана, не е и изметната. Това е добре. Сега стои проблема каква гарнитура да взема и с каква дебелина. В каталозите дават,че дебелните на гарнитурите са 3 вида. Майстора,който ми проверява главата каза да взема гарнитута със същата дебелина. Но не мога да разбера каква е дебелината на старата. Има 4 дупки на гарнитурата а при всички случаи небива да са повече от 3. :icon_crying: :icon_crying: :icon_crying: :icon_hmm:
  13. Румен

    Фарове

    Винтовете за регулиране от вътрешната страна завършват на пластмасови ябълки. Малко трудно влизат но не е невъзможно. На моята Каризма съм ги сменял по трудния и по лесния начин. Свалял съм стъклото на фара. Уплътнението е някакъв сив силикон и трябва да го изчистиш добре преди да сложиш стъклото отново. За уплътнение сложих нов силикон (безцветен). Това беше лесния начин. По-трудния е без да се сваля стъклото. Ябълката влиза малко по-трудно в държача на рефлектора. Аз ги намазах съвсем тънко с грес. Може да придържаш рефлектора с пръст през фасунката на крушката за да не се движи рефлектора. Натискаш плавно винта и внимателно за да не се счупи държача или самия рефлектор, като предварително трябва да си го извадил от леглото на корпуса на фара. УСПЕХ
  14. Свети ми лампата на SRS-а. Светна след като ми сложиха алармата. Явно са разкачили някой кабел от системата и ми дава грешка, която трябва да се изчисти. Къде имат компютър със софтуер за Каризма в София. И какава е цената. БЛАГОДАРЯ.
  15. Румен

    Вече съм в движение

    Благодаря за информацията колеги. Днес проверих всички предпазители и всички си бяха здрави. Явно ще трябва да водя колата на "доктор". Кажете ми някъде добър сервиз за диагностика в София но да не ми съдерат кожата само. Докато проверявах предпазителите днес видях,че "майсторчетата " на алармите малко са си оставили ръчичките. Едната от корите на таблото не е закрепена, просто е поставена без гайките. Кутията на алармата в купето вообще не е закрепена а просто е напъхана. Един кабел (захранващ) излизащ от ключа на таблото е изкъртен от някъде и си виси. Добре поне, че са го изолирали. Аман от майстори. Вече незнам къде да ходя на майстор и гледам каквото мога да си направя сам, поне каквото мога. Успях и да сваля прословутата изгоряла лампа на часовника. Лесно стана. Къде мога да намеря такава. Видях, че лампичката върви комплект с фасунката.
  16. Здравейте колеги. И така вече съм в движение след като доста се помъчих. Колата я взех ударена отпред от дясно. Трудно намерих повечето от частите, но все пак ги намерих. Как започна цялата одисея! От самото начало реших, че ще си търся Каризма. Разгледах повечето сайтове, а и форума и реших, че ще бъде това. Разгледах каризми предимно в нета, а и 2- 3 по авто къщите. Накрая мой приятел ми се обади, че е видял една ударена. Реших да я видя. Хареса ми по това което видях и което можех да проверя. Удара не беше кой знае колко голям и се реших да я взема. Нямах си на представа, че ще е толкова трудно с частите, а и в последствие излязоха и други проблеми. От начало изглеждаше, че ще ми трябва калник, мигач, броня и подкалник. Смятах, че ще ги намеря бързо, но уви. Мигача го намерих бързо. Бронята я намерих, но излята от стъклоппласт и се наложи доста да си поиграя с нея докато я приспособя, но стана. Калника го намерих в Ратола. Доста солено ми излезе. Подкалника все още го търся!!! Интеркулера беше счупен (долното казанче), но го побългарих и за сега сатана. Направих си казанче от алуминий, малко лепене и приспособяване и всичко е ОК. И докато се занимавах с тези неща забелязах, че нещо отдолу по ходовата част не е наред. Оказа се, че носача е крив, а кормилната щанга е скъсана и някой малоумник просто я е заварил с електрожен. Абсолютна простотия. Смених и тях. Наложи се да сменя и биалетките, бяха заминали и те. Започнах да събирам колата и.........повечето крачета за закрепване на фаровете се изпочупиха. Ужас! И за капак на всичко когато се опитах да настроя фаровете, защото биеха ниско механизмите за настройка се изпочупиха също. Явно пластмасата е остаряла и изгоряла. Сега ми предстои да се занимавам с тях. Всички тези проблеми ме амбицират още повече. На всичко отгоре след като ми сложиха алармата ми светна лампата SRS на таблото. Не знам от какво. Ако някой ми каже къде е проблема ще бъда благодарен. Може и майсторите по алармата да са бутнали нещо, но не мога да кажа със сигурност и това ще трябва да разбичкам :icon_blush: Поне на външен вид позаприлича на нещо. Пробвах я на магистаралата. Върви страхотно. Доволен съм засега от това което успях да направя, но още имам да си играя с нея. Пропуснах да кажа, че е 1.9 ТД 1997г. Това е най-общо. Помагайте за лампата SRS. :plane:
  17. И така резултатите от ходенето по мъките са следните: Много е трудно да не кажа невъзможно да се намерят части за Каризма, особено втора ръка. Обиколих почти цяла София или поне местата, на които ми казаха да търся, но не намерих нищо с изключение на мигач като цената варира от 55 до 85 лв. за нов, а втората употреба са около 50 лв. А калник и броня не намерих никъде. Единствено в "Ратола" намерих почти всичко с изключение на подкалника. Цените са доста "добри", но ще трябва да се примиря. Нямам друг вариант. И така цените са следните: Калник - 300 лв. Броня - 477 лв. Мигач - 66 лв. Подкалник - 100 лв. Всички цени са без ДДС. Това е положението засега. По-нататък ще пиша пак за "одисеята" Каризма. Въпреки това не съм се отказал и се амбицирам все повече. Явно имам здрави нерви :icon_blush: Ако междувременно някой има информация от къде мога да намеря нещо от горепосоченото............................ще бъда благогарен Айде наслаждавайте се на Мицутата.
  18. Румен

    Ударих каризмата

    Кажи от къде си пазариш части. Моята я докараха ударена и търся ляв калник, ляв мигач, предна броня и капак за интеркулера. Ако намеря нещо като за теб ще свиркам. Айде късмет......
  19. Здравейте всички от форума и от клуба. От по-малко от седмица съм собственик на Каризма, но чета форума ви от преди месец. Интересувах се от мненията ви точно за модела Каризма , тъй като от доста време съм се спрял точно на този модел. Дълго време търсих нещо подходящо по пазарите и автокъщите но така и не намерих. Накрая съвсем случайно ( както става обикновено) ми се обадиха. Отидох, видях колата и се реших........Ударена е но цената ми се стори приемлива за това състояние. Така, че сега започват проблемите с чатите. В Казанлък и региона не мога да намеря нищо за Каризма. Сега започвам да търся в София. Ако можете да ме насочите къде мога да търся, ще бъда благодарен а следващата среща със сигурност няма да я пропусна. Колата е 1,9 TD, 1997 г. червена. Ударена е в предната лява част. Трябват ми ляв калник, предна броня, преден ляв мигач и капак на интеркулера. Не са много пораженията но проблема е с набавянето на частите. Засега е това. Благодаря предварително. И продължавайте все така да пишите за хубавите и лошите страни на колите си а аз периодично ще ви пиша какви проблеми съм имал.
×
×
  • Създаване...