Премини към съдържание

Stefan Naydenov

Потребител
  • От него общо

    229
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Stefan Naydenov е написал

  1. Продавам Галант 2.5 V6 автоматик, комби, кожа. При интерес мога да предоставя пълната сервизна история на автомобила откакто е моя собственост. Цена: 2300лв. Автомобил: Мицубиши Галант EA5W Двигател: 2.5 V6 163к.с. 6A13 Гориво: бензин (не е имала газ) Скоростна кутия: автоматична Дата на регистрация: май 1997г. Цвят: син (Тъмен тюркоаз F06B) Пробег: 255 000 км. Допълнителна информация: Автомобилът е закупен от мен преди около 5 години, на 180 000 км., внос от Австрия. Доста време е поддържан с оригинални части в Ратола и при Пламен. Всичко по автомобила работи, с изключение на климатроника, с който просто не ми се е занимавало. Ползван е за семеен автомобил за извънградско и градско каране. Кара се ежедневно и в момента. В салона не е пушено! - Автопилот (Cruise Control) - 15" оригинални ал. джанти със зимни гуми Hankook - Нов акумулатор висок клас BOSCH Silver S5 - последна смяна на масло съвсем скоро (5W40 - сменяно на чести смени с Mitsubishi Diamond, Motul, Total) - здраво окачване - по предницата е сменено всичко, с изключение на два носача - маслото на скоростната кутия е сменено на 190 000 с DiaQueen ATF-SP III Намира се в София. Може да се види в района на Обеля през деня, или Княжево (Карпузица) вечерно време. Има доста външни забележки, заради които съм склонен на коментар при реален интерес. Снимки: https://drive.google.com/open?id=1Bgp39wfDI4qO5WsAPWLWO5V3F3GkqPFo Обява в Mobile.bg: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11522703816059378 Цена: 2300лв. Телефон: О89547О778
  2. Автомобилът се ползва активно като семеен. 245000км пробег. Не е помирисвал газ, не е пушено в него и не е слушана чалга... Всичко работи, с изключение на климатика. Така си я взех и не съм го зареждал. Автомобилът не е имал сериозни проблеми, но има доста външни забележки, заради които цената е такава и търпи коментар, но само на живо и при сериозен интерес! Снимки може да видите в обявата в OLX: https://www.olx.bg/ad/mitsubishi-galant-2-5-v6-avtomat-kozha-ID6yhrH.html или тук: https://drive.google.com/drive/folders/0ByukvOeI4pb5QW1GYXZQd2NEMHM?usp=sharing Хора от форума са с предимство при договаряне на цената. В момента върви в комплект с 4бр. DUNLOP Sport BluResponse 15" DOT-0416 - на един сезон! Чисто нов акумулатор BOSCH S5! Годишна винетка. Може да се види всеки ден в района на Обеля (в работно време), Княжево или Овча купел. Обява в Mobile.bg: http://www.mobile.bg/11486379912756456 Телефонът ми е 0895470778
  3. Според мен е много вероятно причината да е във врътката за регулиране на нивото - самото бутонче всъщност е доста сложен уред с чип. Ако имаш възможност - пробвай с такова от друг автомобил. Вади се като откачиш шкафчето за стотинки, и от там бъркаш и го избутваш навън.
  4. Още в началото насочих колегите към този проблем. Завършил съм електротехника и добре знам какво пиша, но колегите отхвърлиха изброените от мен причини с лека ръка. Зацапаните клеми и фасунги са предпоставка за повишено съпротивление и искри. А искрите са товар, в пъти по-голям от нормалния.
  5. Stefan Naydenov

    Галант 2.0 '97 и 2,5 '99

    А дали имаш десен калник здрав? За много години!
  6. Колеги, само имайте предвид, че оригиналната кора има технологичен отвор около картера и генерацията, за да може там да се охлажда! Аз лично не харесвам ламарините, да не говорим какви бели би могла да предизвика тази ламарина при удар (недай си Боже) или ако се закачи накъде... Поздрави и Честита Коледа на всички!
  7. Stefan Naydenov

    Галант 2.0 '97 и 2,5 '99

    Писал съм лично за някои части синьо-зелен цвят. Най-спешна ми е престилката (преден панел). Може би ще се наложи и радиатор. Мотора е 2.5 V6
  8. Аз също се чудих известно време дали да не взема такива. Имат много добри показатели, както по Евро етикет, така и от тестовете на ADAC, където гумите се нареждат в челни позиции (доста по-нагоре от Hankook W442)! Отзивите от колеги във форумите също са много добри. Но това, което ме отказа да ги взема е, че на няколко места прочетох, че гумите се износват сравнително бързо, и едва ли не три сезона им е предела!
  9. Аз ползвам ето тази добавка при смяна на маслото, и иначе тракащите повдигачи, карат 4-5000 без да тракат при топъл мотор. Да добавя, че според мен най-добрата промивка при смяна на масло, включва свалянето на капака на картера и промиването му в УЗ вана.
  10. Ето и малко снимки от мен - правени са от земята, но към момента нямам възможност да направя по-добри. Въпреки това, мисля че достатъчно добре се вижда как стои кората при нормална броня. За съжаление, няма как да затворя пространството в ъгъла отпред, откъм шофьора, защото там излиза ауспухчето на бензиновата печка, която имам монтирана на колата, и която използвам зимно време. Иначе, от другата страна мисля също да затворя пространството, но за сега не ми се отделят пари за това, имам по-важни приоритети... Във всеки случай съм доволен от себе си, за сега.
  11. Така е... Въпреки, че винаги може и по-зле. Но това не ми пречи да съм добавил в стажа на колата поне 50км. отвратително черни пътища, преминавания през реки, ливади, мостове от дървени трупи и други интересни явления из страната. :icon_clap: PS: Ето защо следващата ми кола ще бъде от една друга японска марка, известна със стандарта 4х4. Да сме живи и здрави! :drinks:
  12. За съжаление, на по-големият мотор няма как да се смени маслото без да се демонтира кората. Изсмукването му през тръбичката на щеката не ми се струва добра идея. В коя тема за кора имаш предвид, че не се пише? Относно клипсчетата, аз поръчах първо от Bim.bg, но не ти ги препоръчвам - получих 9 бройки вместо 10, и цената ти реже и двете глави. Един колега ми прати този линк. Поръчал съм си сега от тук двайсетина бройки за резерв. Като пристигнат ще пиша впечатления. Това е много относително, колега. Ако караш по планинските пътища (които зимата и пролетта в България са по-скоро реки) като мен, като смениш два пъти ролка за 150лв. ще откриеш смисъл в монтирането на кората.
  13. Маслото го смених след като падна кората. Беше сравнително скоро, но не видях смисъл да идвам при теб само за една смяна на масло. Други проблеми с колата съм нямал (освен скъсано маншонче на единствения сменен по колата носач, каквото е поръчано от чужбина и ще бъде сменено днес). Ясно ми е, че при всяка интервенция кората се сваля, но не виждам абсолютно никакъв проблем в това! Сигурно корите са боклук, или поне така казваш ти. Но моята кора нито се е изкривила, нито съм видял някакъв друг проблем с нея. Нямам представа защо е така, но ми се струва, че може би свършено по един или друг начин, точно определено действие води до точно определени последствия... ;) :mitsu-smiley:
  14. Имаш право за предназначението на колата. Но се надявам с щипките да е съвсем различно. Кората стои много по-прибрано и е точно фиксирана, щипките са точно три пъти повече от броя на свинските опашки... При над 10 броя щипки (клипсове) и поне 5 болта с гайка, работата вече ми се струва надеждна, точно такава, каквато искам да бъде. :mitsu-smiley:
  15. Колега, съжалявам, но тази кора не е създадена за броня Аванс изпълнение. Кората ти стои на над 10 сантиметра разстояние и няма нищо общо с истината! При стандартната броня абсолютно всички дупки съвпадат и кората спи! Вчера я монтирах с подходящи щипки, защото с тия свински опашки, които един ми върза, щях да си изгубя кората из черните пътища край Беглика... Ще направя снимки някой път при възможност.
  16. Stefan Naydenov

    Проблем

    Така и така ще хвърляме на боб. Аз залагам на буксите около волана, или някъде над педалите. :icon_clap:
  17. Имаш право. Няма да споря, затова и се отървах от тия гуми и сега поръчах 4бр. новички. Все пак, се надявам споделената от мен информация да е полезна, да си направят и останалите извод! :mitsu-smiley: А що се отнася за Debica (както и да се произнася това на български), имал съм честта да карам и с такива - зимни, на задното на Сиерата. Сравнително млади загинаха по заледените и стръмни Княжевски улички. След известно буксуване по същите, направо започнаха да им изскачат теловете!!! :D
  18. Анди, не знам при теб как е, но аз като хвана буксата, с не много голямо усилие си местя крушката във всички посоки. Случва се като я пусна да рисува всеки път различни картинки, та като ги сменям ги понамествам докато не ме задоволи що годе резултата. Няма да отварям въпроса колко неудобна е смяната. Поне веднъж нагласена, позицията не се променя... Иначе, фарът и рефлекторът не помръдват, наистина.
  19. Не знам, рядко ми се случва да подценявам пътната обстановка. Сняг имаше много, но беше опесъчено, времето беше сравнително меко. Това, което по-скоро бих казал е, че надцених гумите. По принцип колата ми беше още нова и леко странна. Предишната ми беше със задно и никога не съм се притеснявал на сняг! С тази някак си винаги очаквам да тръгне да свива в обратна посока. Но въпреки всичко изписано, продължавам да твърдя, че конкретно тези гуми бяха трагедия...Семперит са къде-къде...! Държат единствено на сухо, а грайферът им свършва на третия сезон! И да, гумите вият неприятно, не само на мокър, но на всякакъв път! Никога повече холандски марки гуми! PS: Между другото, за конкретни размери дори Nokian са много по-нагоре в тестовете на ADAC.
  20. Брей, какъв широк обзор в една тема за Hankook W440... Аз пък реших да върна темата към същината й, тъй като съм се спрял на актуалните сега Hankook W443. След голямото си разочарование от Vredestein Snowtrac 3, реших да ги сменя със зимни гуми от същата марка, каквато са ми летните, и от които съм много, ама много доволен! Обещавам да пиша първи впечатления, както и, живот и здраве, да дам по-късни отзиви. От Фредещайнките съм разочарован, въпреки че е редно да отбележа, че ги взех втора ръка, но бяха с дот отпреди година! Още на първата зима излязох от пътя на един завой от участъка Батак-Пещера (имаше много сняг) с тях. Не държаха изобщо на сняг! Може би малко по-добре се държаха на дъжд. Доста шумни са на Галанта, което ме дразнеше. Продадох ги след втората зима за 150 кинта, барабар с джантите. След онази случка, в която единствено високата партина сняг ме спаси да не се забия в мантинелата, напълно загубих доверие към тези холандски гуми... Така и не разбрах защо не държаха... Единственото ми лично обяснение е, че са карани един сезон лятото, но пък бяха доста меки!? От летните ми Hankook Ventus Prime K105 съм доста доволен. Трети сезон ги карам, а от датата им на производство е пети. Много добри гуми за дъжд, въпреки възрастта им! Вече са малко твърди и возят некомфортно, сравнително шумни са, макар че на Галанта май няма тиха гума. Като цяло, ме спечелиха след Kleber, Firestone и Matador, с каквито съм карал предишната ми кола... За зимни гуми, за сега най-доволен съм бил от Semperit Ice grip 3. Hankook-a не е с чак толкова изразено зимна шарка, но пък са с достатъчно добри показатели по Евро-етикет. :mitsu-smiley:
  21. Така е, колега. За съжаление, на Галанта крушките се захващат малко нестабилно, и трябва да няма никакво напрежение или опъване в буксата и кабела... PS: Решил съм и аз да ида в Друмник - сервизът на България, за реглаж на предница и реглаж на фаровете. Ще пиша отзиви! :mitsu-smiley:
  22. Точно там мислех да ходя с надеждата за по-свестен реглаж! Благодаря за спестените пари и загуба на време! :good:
×
×
  • Създаване...