Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

DeX

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Пловдив

DeX's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте! Имам един въпрос, понеже от скоро съм "попечител" върху количката, и не знам точно какво да и слагам. Та че, вчера реших да я проверя. Скоро и сменях маслото, върви си като стрела, нямам абсолютно никакви оплаквяния. Space Star 1.9 DID 102к.с. Оказа се обаче, че маслото за волана ми е малко под минимума. Да ме посъветвате какво да взема, че да долея? И още един въпрос. Реших като ще си я поддържам, да го правя качествено (или поне аз така си мисля). Взех добавка за дизела на Кастрол. Спазвам си дозировката стриктно! Обаче да речем че е имало замърсяване, и сега вече се е изчистило, къде отива тази мръсотия? Някъде трябва ли да отварям да изчиствам, и т.н. П.С. Знам че са обикновенни неща, но навлизам в тази среда с желание. Така че надявам се скоро и аз да бъда полезен на някой
  2. DeX

    Бутони за ел стъкла

    Току що направих лек ремонт на копчето, от страната на пътника. Проблема бяха поръждясали пътеки. Малко ми е странно, как мед може да ръждяса, но това видяха очите ми, това казвам! Както и да е... постъргах внимателно с отверка, после почистих с одеколон, после с масло (WD-40, но предполагам че и само одеколона вършеше работа). Малко ме издразни че имаше още ръжда, и реших да полея тънък слой калай, че да прави хубав контакт. 5 минути работа, и за първи път, откакто я карам (вече година и половина), няма да ми мрънкат да им отварям и затварям стъклото. Та че като цяло няма нищо сложно, просто отваряш, разглеждаш и готово. Ако вече самата електроника е повредена би трябвало да се замени. Често се занимавам с припойки, и си човеркам постоянно по компютри, и всякаква техника, така че ако някой си няма хал хабер от тези неща, с радост бих му помогнал. Хубав ден на всички!
  3. DeX

    Препоръчайте ми масло

    Аз преди 2 месеца сменях маслото на звездата. Кастрол 10W40 мисля че беше и ми излезна 90 лв. 5 литра без малко влезна, и съм много доволен! Не знам дали по принцип са такива цените на това масло, но тогава ми казаха че имало някаква промоция уж... Като цяло съм на мнението че по-добре дай малко повече, и да нямаш ядове, отколкото да спестиш, и после да ги дадеш спестените по някакви ремонти! То не само относно автомобилите, ами и навсякъде в ежедневието.. То не е храна, електроника и т.н.
  4. DeX

    Помпа за Space Star

    Едно огромно БЛАГОДАРЯ! Оказа се нещо съвсем елементарно... влязъл е въздух в горивната система! Сестра ми се оправда че нямала пари, и карала на червено. Колеги, не знам как да ви се отблагодаря, освен най-лесното - по една биричка като наминавате през Пловдив. В момента се чувствам глупаво че не съм се досетил за нещо толкова лесно. Но нека де - човек винаги се учи, а от днес съм с едно Левъл ъп! Още веднъж - Благодаря на всички ви Между другото ако сте така всички във форума - услужливи, то си възвърнах вярата в народа български! Понеже ще се уча от всички неща във форума, то лично аз мога да ви помагам със съвети относно компютри! Хардуер, Софтуер - няма значение. Само пишете! (Не си правя самореклама, а просто е начин да се отблагодаря) Това не е само за хората, отговорили ми тук, а и за всички във форума.
  5. DeX

    Помпа за Space Star

    Това беше първото нещо което си помислих! Веднага грабнах бележката, и на нея пишеше дизелово горивп 2.64 от Петрол... Така че не би трябвало да е то... Току що ми казаха за някаква помпичка която се помпа... че било влезнало въздух... и аз си мисля че е възможно, понеже сестра ми я беше оставила на червено... Можете ли да ми кажете как да стигна до тази помпичка? Благодаря!
  6. DeX

    Помпа за Space Star

    Благодаря Ви! Ще се свържа с него веднага. Надявам се да не е нещо сериозно!
  7. DeX

    Помпа за Space Star

    Същата! Като завъртя ключа и върти, но не иска да запали. Наложи се да ме издърпат. Можете ли да ме посъветвате какво да погледна, или направо да отида на преглед някъде. Къде е този Милен? Как да се свържа с него?
  8. Здравейте колеги! Моля да ме извините за некомпетентноста, но съм нов в сверата на автомобилите. Карам от година! Сестра ми има Space Star 1.9 DI-D. Днес, докато ходих до другия квартал с колата, точно след като заредих с гориво светна лампичката, която отдясно на тази за акомулатора (Според мен е водната помпа). Искам да ви попитам какъв може да е проблема, и ако трябва да я сменям, дайте съвет от къде да купя такава, и сам ли да я сменям, или да отида на сервиз. До сега не съм правил никакви ремонти на кола. Ако не аз, къде да отида? От Пловдив съм. И още един въпрос - каква приблизителна цена имат тези помпи. Благодаря Ви!
×
×
  • Създаване...