Премини към съдържание

Hristo I Hristov

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Hristo I Hristov е написал

  1. Hristo I Hristov

    K&N cold air intake

    Нова цена 250 лв.
  2. Hristo I Hristov

    Daylight Lancer 2008 did

    Пробвай с това: https://www.aliexpress.com/item-img/Shin-Man-Samsung-chip-T20-7440-WY21W-Car-LED-light-Mitsubishi-Lancer-Daytime-Running-Lights-DRL/32677397658.html?spm=2114.10010108.1000017.2.3403ab1aAQvK5L Ползвам ги от половин година. Изпълняват всички изисквания на DRL. Само им правиш едно управление да изключват когато включиш късите и си ти.
  3. Продавам 2 броя Nokian Z-Line 225/40/R18 - 40 лв. брой. 2 броя Accelera 225/40/R18 - 30 лв. брой. Снимки: https://www.dropbox.com/sh/qwfa2byl4oradcb/AADWgvedjuvvTtdFcYTffSFSa?dl=0
  4. Продавам K&N cold air intake за Lancer 2008. Много запазен! http://www.knfilters.com/search/product.aspx?prod=69-6544ts Цена 350 лв.
  5. Hristo I Hristov

    Препоръчайте масло

    Здравейте колеги. Във връзка с темата искам да споделя моя опит относно двигателните масла. Моя Lancer е с двигател 4B10 (2008). Взех колата на 60 000 км. Сменям маслото на всеки 10 000 за по-сигурно. В момента съм на 138 000 км. Използвам Bardahl XTV 5W30 със следните спецификации: ACEA C3-12 API SN-SM/CF На всяка 2-ра смяна ( на всеки 20 000) слагам: Bardahl - Long Life 6 в 1 - Фюлеринова добавка за масло. Също така промивам системата със съответната добавка (и това на всеки 20 000) Мога да кажа, че двигателя работи много добре. Единствено това лято сложих 5W40 пак на Bardahl със Спецификации: API SN/CF, ACEA A3/B4-12 5W40 e с по-ниска цена от 5W30. Предполагам това се дължи на спецификациите. Според Вас правилно ли е лятото (сменям го Април до към средата на Септември) да се кара с 5W40, а зимата с 5W30? Или да залагам на по добрите спецификации и да си карам само с 5W30 (въпреки че в БГ външните температури надвишават 30 градуса през лятото)
  6. Hristo I Hristov

    Свещи Lancer 2008 бензин

    Моите ги смених на 70 000. Поръчах ги от колега, който имаше обява във форума, но сега не се сещам за името. Излязоха ми 110 лв. с доставката. Колегата ги доставя от USA. В оригиналната опаковка има паста (лубрикант) за резбата и инструмент за регулиране на разстоянието, който не се наложи да използвам. Прилагам снимка.
  7. Здравей колега, Предполагам грешката ти е: P0171 - System too lean - или преведено на разбираем език - в сместа от бензин и въздух има повече въздух. При мене постоянно се появява P0171. Това е така заради K&N Cold air Intake-а който съм инсталирал. От 3 години (общо 60 000 км) карам така Мойте грешки ги чистя от телефона си като ползвам OBDII Bloutooth адаптер и една програмка за Android. Разбира се ако е нещо по-сериозно (в моя случай си знам че виновника за тази грешка съм аз) трябва по кода на грешката да търсиш причината за грешката.
  8. Hristo I Hristov

    Изкривени дискове

    Ясно. Изглеждат перфектно затова се обърках. Надявам се PROFI серията да се държат наистина по добре от оригиналните. Не че имам проблеми но забелязвам че много бързо се износват и се появява ръб.
  9. Hristo I Hristov

    Изкривени дискове

    Здравей колега, дисковете които са показани по нагоре (drilled and slotted) сигурно ли е че са на Текстар? Предстои ми да сменям и това което исках да сложа е PROFI серията на Текстар но не видях да са надупчени.
  10. Не съм я проверявал със сервизен тестер. Колега как се прави тази настройка и по точно кой може да я прави?
  11. Всъщност е кит. Ето този http://www.knfilters.com/search/product.aspx?prod=69-6544ts Всички пластмаси съм изхвърлил. Тръбата е метална и има място за оригиналния MAF Sensor.
  12. Здравейте колеги, Мойте грешки ги чистя от телефона си като ползвам OBDII Bloutooth адаптер и една програмка за Android. При мене постоянно се появява P0171 - System too lean - или преведено на разбираем език - в сместа от бензин и въздух има повече въздух. Това е така заради K&N Cold air Intake-а който съм инсталирал. Винаги когато я изрежа се появява. Добре че е само тази грешка.
  13. Именно .... различните катаджиите тълкуват нещата по различен начин .....
  14. Оригиналното място е посредата и може би така са я регистрирали в началото. Просто предния собственик си е купил стойка от Evolution и го е преместил. В средата има 2 дупки от номера .....
  15. Здравейте колеги! Пускам тази тема защото преди няколко дена ми се случи за пореден път да ме спрат полицаи и този път бяха доста сериозни и искаха да ми спират колата от движение. Номера е на бронята под левия фар на оригинална стойка (както може би при повечето от вас). На повечето полицаи не им прави впечатление или казват "да това е мястото на номера, стойката е оригинална", но последния път ме предупредиха сериозно. Исках да попитам някой знае ли откъде да си намеря наредба или документ който да им показвам за да не се налага да спорим всеки път. Питал съм в КАТ и ми обясниха че ако е там оригинално няма да има проблем. Обаче истината е че предния собственик е сложил номера там на оригинална стойка. Колата е закупена от Лизинг и все още не е моя собственост. Моля ако някой може да ме насочи какво да направя, че не ми се иска да ми я спрат от движение. Благодаря предварително!
  16. С едно натискане и задържане след заключването или с 3 натискания и на последното се задържа? Само това не ми стана ясно, но след малко ще пробвам .... По принцип като натисна пак копчето ми се включва алармата ....
  17. Така ... след 2 седмици каране с Intake забелязах следното: Грешката се появяваше през ден и пак изчезваше ... В един момент се случи нещо много странно - при палене когато е студена оборотите стигаха до 1200-1300 за 3-4 сек .... след това се вдигаха до 2000 .... аз форсирам леко и падат пак на 1200 .... започва трептене на стрелката и така 10-20 сек... след 4-5 мин, когато загрее всичко се оправя ..... Рестартирах ECU-to чрез сваляне на минусовата клема за 30 мин ... и пак същото ... Дали не трябва да се сменя някакъв датчки или .... Къде могат да ми оправят ECU-to? Благодаря предварително!
  18. Значи червената серия в комплект с GD дисковете е по добре отколкото зелени с ОЕМ или USR дискове? ....
  19. Да се включа и аз към темата ..... При мен също имаше вибрации при висока скорост и леко натискане на спирачката. Взех колата на 60 000 и не бях обърнал внимание на спирачките. Реших да си купя EBC Green Stuff и да ги сложа на всяка цена без значение до колко са износени старите накладки. Отидох на струг (тука малко реклама - ProCut) ... без да се свалят дисковете на място се струговаха.... по този начин премахнахме неравностите, които не бяха чак толкова големи тъй като колата е нова. На задните дискове дори нямаше отклонения.Все пак ги минахме с 0,2 мм .... В крайна сметка дисковете станаха като нови. Сложих новите наклади .... След 10-15 километра всичко си дойде на мястото ... Колата започна да спира още по добре и изчезнаха вибрациите. Единствено което не ми хареса е многото прах по джантите. Явно тези накладки сравнени с оригиналните са доста по меки. Между другото накладките ги взех също от ХЕЕД Ауто. Обаче за дискове ми отговориха че нямат, а сега виждам че колеги са купували точно за Lancer 1,8 - 2008-ма. Някой знае ли дали имат USR дискове - черните?
  20. Не знам от къде да го поръчам това оригиналното ..... затова исках да разбера дали мога да сложа Dexron III....
  21. Здравейте Някой сменял ли е хидравличното масло на Lancer 2008-ма - 4B10 мотор? Колата е на 4 години и трябва да го сменя защото при ниски температури се усеща голяма разлика - така беше зимата но реших да изчакам и сега като сложих 18-ките джанти при 2-3 градуса рано сутрин волана е доста тежък и колата се тормози (усеща се по оборотите и т.н.) Не съм сигурен дали трябва да е DEXRON III или друга течност. В manual-a пише GENUINE MITSUBISHI POWER STEERING FLUID.
  22. Днес сутринта проверих маслото .... нивото е на MAX ... Според мен е от този Intake .... може би повечето въздух който влиза е заблудил компютъра... А за лампата съм се объркал защото явно тази жълтата индикира общ проблем който трябва да бъде открит. Прилагам снимка от тази сутрин. Не знам дали тази грешка може да се изтрие при диагностика.
  23. Здравейте Колеги, Днес след обяд ми светна лампата за маслото. Колата ми е Lancer 1,8 - 2008-ма 4В10 мотор. Взех я преди 1 година на 60 000 .... смених маслото.... на 67 000 го смених пак защото имаше тракане на клапани и се оказа че това масло което са ми сложили (уж хора които разбират) не е хубаво. Сложих Bardahl 5W30 + Фюлеринова добавка. Колата започна да работи много добре .... след 2000 км. (днес след обяд) ми светна лампата. Проверявам щеката но не мога да разбера до къде е нивото .... нещо се размазва ... със сигурност е между MIN и MAX но защо свети тая лампа ..... долях малко (около 400-500 мл) но продължи да свети ... Чакам с нетърпение утре сутринта да я проверя пак .... Иначе преди 2 дена си инсталирах K&N Intake ... не вярвам той да бърка нещо компщтъра защото си заработи както трябва без грешки като запалих. Предполагам има колеги които са навъртяли доста повече километри от мен и имат наблюдения .... Утре ще дам повече информация за проблема.
×
×
  • Създаване...