Здравейте група, отварям нова тема и много се надявам някой да може да помогне. След пет години безпроблемна експлоатация преди месец двигателя започна да издава странен шум. Разбира се веднага автомобила беше откаран в сервиза, където стана ясно че се е затегнал обтегач на веригата, тя се е разтегнала, и се е счупило зъбното колело на маслената помпа. Верига ясно, че ще се сменя, но майстора иска да смени и целия комплект маслена помпа+ балансираща група. Цената на този комплект в Балкансканстар е 7000 лв, което е 1/2 от цената на автомобила. Имате ли идея от къде може да се намери този комплект на поносима цена, и дали втора употреба части са вариант? Някой сблъскал ли се е с този проблем и намерил ли е решение?
Благодаря предварително
Здравей и благодаря за бързия отговор!
Според мен не може да са амортисьорите, защото скърцането си го имаше и преди да ги сменя, а ги смених преди буквално 3-4 месеца.
Иначе този сервиз видях, че е силно рекламиран във форума, вероятно има защо. В понеделник ще звънна на този номер, за да видя работят ли уикенда и дали могат да погледнат колата, макар че като локация не са ми особено удобни.
Доста пари потроших днес и ми се иска проблемът да се диагностицира правилно, за да се оправи вече, защото определено не ми се дават нови няколкостотин лева, а накрая шумът да си остане...