Премини към съдържание

Проблем със светлините на номера на Mitsubishi Lancer 10.


Препоръчано мнение

Здравейте,

Собственик съм на Mitsubishi Lancer 10 - 1.5 (2008 год.) и от няколко дни спряха да ми светят светлините на задния номер. смених едната крушка и отново нищо. Другата е с камера за задна и не мога да я сменя. Дали е възможно да е изгорял предпазител и по скоро дали са един предпазител само те, защото не забелязвам друго да е спряло.

В допълнение искам да попитам дали някой е монтирал ксенон на късите фарове и дали ще пречи на насрещно движещите се коли, тъй като фаровете са без лупи. Може ли да натрупат някакви грешки тези ксенони.

 

Благодаря предварително за помощта!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че проблемът е бушон. Ако автомобила е хечбек, по-скоро е кабел. Осветлението на задния номер е част от габаритите и ако е бушон, ще има и други индикации.

Относно ксеноните. Много изказвания и спорове има по темата. Моето мнение е, че проблемът не е толкова във вида крушка, колкото в реглажа на фаровете и нивелирането. Малко да е натоварена колата и светлинният поток се променя. Когато се прави реглаж, колата е празна. Дори без шофьор. Ако нямаш система за автоматично нивелиране, а вероятно нямаш, ще трябва ръчно да го правиш. Но за това никой не се замисля. И с по-силни крушки ще заслепяваш. Фарът е система от крушка и рефлектор, но всички забравят ролята им по отделно. Всички са се вторачили в крушките. Новите автомобили със светодиодно осветление и без рефлектори са по-заслепяващи, защото светлината идва директно от източника към очите. При останалите, рефлекторът казва, къде ще свети свещичката или яката крушка. Да, можеш да сложиш ксенон, вероятно ще виждаш по-добре, но направи и реглаж, за да не заслепяваш. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...