Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем със светлините на номера на Mitsubishi Lancer 10.


Препоръчано мнение

Здравейте,

Собственик съм на Mitsubishi Lancer 10 - 1.5 (2008 год.) и от няколко дни спряха да ми светят светлините на задния номер. смених едната крушка и отново нищо. Другата е с камера за задна и не мога да я сменя. Дали е възможно да е изгорял предпазител и по скоро дали са един предпазител само те, защото не забелязвам друго да е спряло.

В допълнение искам да попитам дали някой е монтирал ксенон на късите фарове и дали ще пречи на насрещно движещите се коли, тъй като фаровете са без лупи. Може ли да натрупат някакви грешки тези ксенони.

 

Благодаря предварително за помощта!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че проблемът е бушон. Ако автомобила е хечбек, по-скоро е кабел. Осветлението на задния номер е част от габаритите и ако е бушон, ще има и други индикации.

Относно ксеноните. Много изказвания и спорове има по темата. Моето мнение е, че проблемът не е толкова във вида крушка, колкото в реглажа на фаровете и нивелирането. Малко да е натоварена колата и светлинният поток се променя. Когато се прави реглаж, колата е празна. Дори без шофьор. Ако нямаш система за автоматично нивелиране, а вероятно нямаш, ще трябва ръчно да го правиш. Но за това никой не се замисля. И с по-силни крушки ще заслепяваш. Фарът е система от крушка и рефлектор, но всички забравят ролята им по отделно. Всички са се вторачили в крушките. Новите автомобили със светодиодно осветление и без рефлектори са по-заслепяващи, защото светлината идва директно от източника към очите. При останалите, рефлекторът казва, къде ще свети свещичката или яката крушка. Да, можеш да сложиш ксенон, вероятно ще виждаш по-добре, но направи и реглаж, за да не заслепяваш. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...