Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Публикувано

Здравейте колеги, имам следния проблем с моя Grandis.

След като увелича до карай температурата не влиза никакъв топъл въздух дори и след 30 мин каране на колата. Влиза само въздуха от отвън. Нямам проблеми при превключването на климатик и със силата на въздуха в купето. Имам антифриз, нямам течове. Чувам най-различни мнения(не от тук) че е клапа и че трябва да се сваля цялото табло. Идеи да имате?

Публикувано
7 hours ago, boiski said:

Има резон да е клапа. Прегледай сервизното ръководство как се стига до нея. 

Вчера четох и рових и се оказа че е от нея. Като пусна на максимално топло, се оказа че върти само въздуха вътре в колата. Не взима отвън. Заблудил съм се. Миналата зима стъклата се изпотяваха и трябваше да пускам климатик за да мога да виждам. Това ме кара да мисля че клапата която вкарва въздухат от вън е блокирала и стои затворена. Другото е че като дам на максимална температура почва да се чува едно жужене на моторчето, което явно се мъчи да отвори или затвори клапата. Не е от термосата, защото двете тръби които влизат в купето за горещо. Проверих и филтър купе - чист е. Случайно да имаш това ръководство? Търся и клипове да видя как се зарзглобява таблото, за да се стигне до там. Всяка помощ ще ми е полезна. Благодаря.

Публикувано (редакция)

Здравей,

Моторизараната клапа която обръща топлия и студен въздух е често срещан проблем при всички Грандиси. С течение на времето пластмасовите редуктори вътре се износват и нямат усилие за да обърнат въздуха.

Частта е : MOTOR, HEATER CONTROL STEPP OEM Number: 7801A092

Заместители няма, само оригинал. В магазините за авточасти могат да ти я намерят по номера който съм ти дал. 

За смяната се сваля жабката + още малко пластмаси около скоростния лост за по-лесен достъп. 

https://www.drive2.ru/l/624003636162200739/ - По темата.

Редактирано от MuxoB
Публикувано

Благодаря колеги, сега трябва да намеря къде точно се намира и как да стигна до там. Ако имате manually или клипове как се сваля за да се стигне до там ще ви бъда благодарен. Благодаря и надвамата които се включихте и ми помогнахте. Бъдете живи и здрави.

Публикувано
3 hours ago, MuxoB said:

Здравей,

Моторизараната клапа която обръща топлия и студен въздух е често срещан проблем при всички Грандиси. С течение на времето пластмасовите редуктори вътре се износват и нямат усилие за да обърнат въздуха.

Заместители няма, само оригинал. В магазините за авточасти могат да ти я намерят по номера който съм ти дал. 

За смяната се сваля жабката + още малко пластмаси около скоростния лост за по-лесен достъп. 

Публикувано
On 9/30/2022 at 7:47 AM, MuxoB said:

Здравей,

явно и при АСX е често срещатн проблем, ако не е просто при мен ... защото колата седи на паркинг с по месец два, и миналата седмица, забелязах че нямам почти никакво парно. Изобщо не духа топло. Климатика работи.

Как да потърся информация за тези редуктори, за които споменаваш .... да проверя и аз?

Публикувано

Здравейте, оправих проблема, свалих жабката, свалих моторчето, разглобих го и го ремонтирах. Ако моторчето работи, няма смисъл да се купува друга част. Вътре има един червяк, който е хваната за един стопер на моторчето. Този стопер се е изместил и се получва луфт. Като има луфт няма добро захапване на червяка със зъбните колела. Преместих тази втулка, смазах колелата и сега работи перфектно. Иначе цялото моторче го търсих, но само в моргите го има по 60 лв. Съвета ми е отваряш, гледаш и ако имаш същия проблем, го решаваш както и аз. Не мога да кача снимки, че са ми на телефона. Пиши ми на вайбър и ще ти ги препратя. 0888888269. Моторчето го има в Пловдив. Ако решиш да купуваш ще ти дам контакт. Успех

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Създаване...