Премини към съдържание

Светна ми лампичката на ръчната спирачка и спирачната течност


Препоръчано мнение

Здравейте от 3 месеца карам Eclipse GS 93 год. и сега наскоро ми се появим проблем и се надявам да не е нещо сериозно

светна ми лампичката на ръчната спирачка и спирачната течност предполагам че са на едно. Има си спирачна течност има накладки и свети ли свети Ръчната работи, спира си както трябва, ABS работи. Какво да правя ходих на консултация в един сервиз при познат и един негов колега ми каза че имал GALANT и на неговия така ставало бил му залепвал датчика на ръчната и след време се оправя.

Някой попадал ли е на подобен проблем

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Отвори казанчето със спирачната течност на спирачките и размърдай поплавака.

После виж дали продължава да свети.

Ако да Мирослав е написал какво да направиш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От няколко месеца и аз имам същия проблем. :icon_crying: Лятото започна от време на време да ми свети и на мен лампата за ръчната. Погледнах нивото на спирачната течност - добре, предните накладки ги бях сменял с оригинални от Ратола преди 10 х.км. и си помислих, че причината може да е в задните накладки. При свалянето на задна дясна джанта изпадна едно малко болтче което не бях развивал, след проверка на накладките го завих / то задържа барабана/ и проблема с лампичката изчезна. Интересното е, че при движение по неравни повърхности лампичката спираше да свети. Миналата седмица започна да свети пак и отново извърших всичките описани по-горе операции, но светенето не престана, а си изгасва сама когато поиска и при движение по неравни повърхности, а и въпросното болтче този път не се беше развило. :help: Ще бъда безкрайно благодарен ако споделите как да проверя датчика за който ставаше дума / на ръчната спирачка/. :icon_thumbup: :yes3: :good:

P.S. На моята машинка няма никакви жици на резервоарчето за спирачна течност за да си мисля, че е оттам проблема. В прочем :mitsu-smiley: е колт 1,3 12 клапана 96 или 97 г.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Датчика на ръчнате е при самата ръчна.

Махаш барчето (подлакътника), които се държи на няколко болта (мисля 3) и си стигнал до датчика.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Някой свалял ли е додлакътника и панела около скостния лост защото срещам проблеми. Развих 4 болтчета на подлакътника едно под пепелника развих топката на скоростния лост ама нещо нещат да излезат има ли някаква техника при самото сваляне или изпускам накое болтче. Да има някъде илюстрация или описание.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е ми при мен болчетата са в подлакътника, ама при теб не знам къде са точно.

Оглеждай хубаво и ще ги откриеш.

Скрити са малко за да не развалят дизайна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

Прояви се проблема най-сетне и се надявам да не е чак толкова сериозно.

Затегна ми дясното предно колело и добре че се осетих на време че неми се мисли какво щеше да стане. Решил съм да сменя маркучето което е на спирачния апарат ще сваля и самия апарат да го почистя, но ще поискам и съвет какво друго може да е го е причинило и как да го отстраня.

Някой знаели маркучетата дали са същите ли са като на галант или др модел на :mitsu-smiley: защото ще си ги взема предварително че съм решил в неделя да я разглобявам, и дали да смена всичките или само на проблемното колело. Накладките ако са се износили повече заради проблема какви да си взема.

 

Благодаря предварително :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...