Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Прекъсва докато загрее двигателя


Препоръчано мнение

Здравейте,

Имам Outlander 2014 бензин 150 hp CVT скоростна кутия. Колата докато не загрее държи неравномерни обороти и глъхне на директна. Смених свещите, но проблема остана. В Банкар Стар не искат да я диагностицират защото имала газова. 
Моля за инфо, ако някой колега се е справял с такъв проблем. Предварително благодаря.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.....на колко км пробег е колата и от кога има газова уредба?

Най вероятно имате проблем с бензиновите дюзи, които поради карането на газ се запушват и увреждат......първо пробвайте да сипете в бензина добавка за почистване на дюзите ,покарайте я  около 300-400 км само на бензин и вижте какво ще стане.....Ако не се оправи ,ще се наложи да се свалят и да се чистят......но чистенето не означава ремонт на дюзите ,защото и след това ,може да няма задоволителен ефект....

Редактирано от DJ Tymbi
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Значи имате проблем вече с клапаните.....на колко км е колата?

Кой мотор е, ако е Оутлендър 3 2.0 ллитровия мотор 150 коня, на този мотор му се правят реглаж на клапани по особен начин и се ползва микромер, а не луфтомер.....

А може би имате проблем с дросела.....също е възможно да е това.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Въпреки, че съм на дизел имах подобен проблем, а именно: Сутрин на студен двигател няма проблем, пали и върви нормално 1-2 км и след това започва да прекъсва, когато загрее напълно се оправя. Първо смених горивен филтър, но се оказа , че е от датчик на коляновия вал. Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колата е на 150000 реални. От 95000 е на газ. Когато е топло времето, колата почти няма прекъсване. Колкото по студено става, толкова по се усеща прекъсването.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

....95к км пробег на газ ,а правено ли е някога реглаж на клапаните? Ако не, това е много голлям пробег и най вероятно скоро ще спре да пали,защото клапаните ще са толкова вкопани в леглата им ,че вече ще стоят отворени......Може би обаче вие говорите за прекъсване,което реално е заглъхване на мотора, което вече е друго, и това е че бензиновите дюзи са запушени,когато мотора позагрее малко, тогава се "оправя" и прекъсването изчезва, и така до следваащото изтиване....В такъв случай пробвайте да сипете добавка за почистване на дюзите в бензина,и то няколко пъти и да карате само на бензин....Ако се  оправи или има някакво подобрение , тогава е ясно че проблема ви е в дюзите, но ако продължи да е същото тогава може би са клапани....Сутрин в големия студ пробвайте да запалите мотора, като обърнете внимание стартера как върти,ако върти малко по свободно и леко от колкото при добре загряял мотор ,то тогава е ясно - липса на компресия.....и друго - като запалите сутринта мотора, оставете да  поработи около 2 мин.  и изгасете мотора, след 5 мин се опитайте да запалите, ак озапали нормално , значи не са клапани,ако обаче не запали и чуете че стартера върти мотора по свободно ,значи са клапани.....

Правили сме и такива мотори вече,както и по старите 4В11 и 12 с такива проблеми....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колата има пробег на газ 60000 км., като има резервоар с масло за омасляване на клапаните.  Също докато е студена, по някога забива муцуната при тръгване и на светофар държи ниски обороти. Ще пробвам с добавката за дюзи, но както писах по-горе, прекъсва и като прехвърли на газ.  

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...