Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Предни бомбета и "датчик" за задна предавка


Препоръчано мнение

Колата е добра, 12 години я имам и съм доволен много. Проблемът с корозирането на предните бомбета при мен е ясно изразен, особено отляво. Страхувам се че може да се разкриви геометрията отпред преди да изхвръкне някой амортисьор през капака. Доколкото видях смяната на цяло бомбе е голяма занимавка. Доста голям детайл е. Изглежда трябва да се свали двигателя, да се оголи всичко и тогава да се сменят. Предлагат ли се като нова резервна част? Те са на пуншвайц, следователно може и да ги има. Заради бомбетата други ремонти чакат, тъй като няма смисъл да стягам кола с такъв проблем.

Примерно задните вежди и датчикът за задна скорост. Не светват светлините като включа задна. Къде се намира този датчик и колко струва нов?

Същият отказа преди 1-2 години. Миналия месец през нощта светнаха светлините. Върнах си назад и включих пак на R – не светнаха повече. Възможно е да светват понякога денем, няма как да знам. Причината е въпросният датчик според мен. Но бомбЕата са ми по-важни. Исках да си боядисам едните джанти преди да ги сложа със зимните гуми, гуми да си купя … но не виждам смисъл без да има здрави бомбета.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От drive2.ru относно "бомбетата".

Датчика за задна скорост се достъпва лесно - над долната помпа на съединителя е - на скоростната кутия, само че е необходима дълбока вложка или глух ключ, по спомен 22. Датчика е 10-15-20лв, аз бях взел на FAE, преди 6-7 години, колата изгни, датчика работи.

Редактирано от frantic_
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Еднотипни проблеми при всички Галанти. За момент си помислих, че ми гори някой бушон, тъй като сложих китайски парктроник. Благодаря за инфото относно разположението на датчика. Надявам се да се окаже от него, та да се приключи с ровичкането.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...