Премини към съдържание

Малко странен проблем с паджеро 3.0 V6


Препоръчано мнение

След едномесечно ремонтиране на любимия ми джип :mitsu-smiley: От както го извадих от сервиза ми прави следния номер. :icon_hmm: Като тръгна колата се изтрелва доста добре като за джип но точно на 3000 оборота колата леко заглъхва все едно някои ми закача нещо отзад и ме спира и на 3100 оборота продължава да върви отново страхотно. Колата е автоматик и при връщане на една предавка ако оборотите паднат пак под 3000 се появява същия проблем :icon_hmm: По време на ремонта му беше сменено : гарнитура на главата,нови дюзи за инжекциона ,масло скорости и масло двигател+ всички филтри и свещи. Иначе колата работи перфектно,не прекъсва сутрин си пали от един път....само това ме тормози а не ми се вкарва пак в бокса :icon_crying:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

имах абсолютно същия проблем с ранъра, само че на 4500 об. много ме дразнеше. не можеш да изпревариш, ужасно беше. водих го в Ратола в София, момчето се измъчи, 2 1/2 часа го рови и ми каза, че било от свещ. смяни ги и четирите и сега е като пушка. за ремонта и свещите ми взеха 65 лв, което също ме изненада приятно. може и да не е това при теб, но опитай свещите. никога свещ не ми е правила подобен проблем, изненадах се много, но всичко е добре, като свършва добре

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да след ремонта стана. Преди имаше подобен проблем и не работеше заради дюзите добре,но само в самото начало при самото тръгване а и самата кола не работеше спокоино....всичко това се оправи със смяната на дюзите ,но се появи пък това чудо.......и най-страното е че се появява точно при 3000 оборота нито повече нито по-малко. Свещите Миро незнам какви са преполагам че NGK са ми сложили в (ротола ми го правиха) и не вярвам да са гадни свещи....А ако е кабел няма ли да работи неспокоино колата и на празен ход :icon_hmm: Незнам ще го покарам тази седмица така и ако не се оправи искам не искам ще ходя пак на сервиз.Надеждата ми е в неделя ми се отваря малко патуване и да го посръчкам малко по магистралата пък дано да се оправи :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление пак ще влизам в бокса :icon_crying: Вчера си направих един експеримент...просто подкарах колата на газ (а се бях зарекъл да не го правя) и всичко си беше наред....което ме води на мисълта че явно има някакво леко запушване в дюзите. По големия ми въпрос е има ли някаква добавка за бензина която може да ги отпуши :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е нали са сменени дюзите? Добавки много но ефекта не знам какъв ще е понякога действат друг път не, пробвай Redex - има го по бензиностанциите.

 

Да сменени са !!! Но има ли друго логично обяснение освен проблема да идва от там щом колата на газ върви равномерно а на бензин се замисля леко с тези обороти :icon_hmm: Разбрал съм се в понеделник да я видят и ако могат да го отстранят това, че ме дразни много :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Наи добре я вкараи в сервиза. Ако дюзите нистина са сменени, то наи вероятно проблема няма да се реши с добавка. Няма да е лошо и да се премери налягането на бензина, а също така и състоянието на клапана на реиката.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се разреши...Оказа се че е до някаква настроика всичко....Не съм маистор и не разбирам но като ги попитах ми казаха че нещо са връщали аванса :icon_blush: Незнам каквото и да му направиха сега паджерото е 6-ца :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...