Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Излизане и късане на пистов ремък


sony

Препоръчано мнение

Здравейте, става въпрос за Каризма 1.9 ТД. Имам проблем с ремъчния обтегач на пистовия ремък и искам да го направя с твърда връзка, тоест на мястото на амортисьорчето да сложа една по дебела планка и така няма да вибрира обтяжната ролка и ще държи ремъка винаги опънат, защото с този амортисьор в един диапазон на обороти постоянно вибрира и разхлабва пистовия ремък, който излиза от пистите. Някой има ли идея дали това няма да доведе до някакъв друг проблем.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Определено ще доведе до друг проблем (до скъсване на ремъка без да пада от ролките) амортисьора служи за корекция на опъна на ремъка, щом го хвърля значи има крива ролка или неправилно регулиране на обтегача

 

Изпратено от моят SLA-L22 с помощта на Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Да разбирам, но съм забелязал, че в диапазона на обороти между 1000-1300 об. че точно в този момент се чува едно много неприятно ръмжене в областта на пистовия ремък и точно тогава виждам как амортисьора се свива и ремъка започва да играе, тоест се разхлабва. И точно тогава излиза ремъка, иначе при всякакви други обороти ремъка си е опънат и няма ороблем. Защо го прави само в този диапазон на обороти, а ролките са си наред, ремъчния обтегач е сменяван скоро. Този проблем го има при много Рено мотори от този тип с този метод на регулиране на ремъка, а обтягането на самия ремък си е както трябва.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...