Премини към съдържание

Помощ за Colt 95 г.


Препоръчано мнение

Здравейте, току що се регистрирах във форума и искам да попитам за един проблем който имам в колата ми. Имам Mitsubishi Colt 1.3 12V 95 г. от около 2 месеца и сега ми се появиха следните проблеми:

1. НЕ ми работят светлините(индикацията) на таблото като пусна фаровете или габаритите (мигачи,бензинова лампа,аварийните си работят,само светлината не бачка)

2. НЕ ми работи преден ляв габарит

3. НЕ ми работят задните ляви фарове (стопа, мигачите и задните си работят, само фаровете не бачкат),но само лявите.

4. Индикацията на таблото за късите фарове вместо да свети зелено, свети синьо (синьото е за дългите) тоест, обърнати са някак си.

 

Общо взето това е. Значи да обясня. Крушките на фаровете си работят,понеже им сменях местата на тия от дясно,но си работят. С един приятел сменихме бушона, понеже беше изгорял,но като пуснахме фаровете, за 1 минута светна всичко както трябва и след това изгоря пак бушона. Сложихме по силен бушон (20А) но пак същото стана. Оказа се, че някъде прави късо. Та идеята ми е дали някой го е имал този проблем и дали някой знае от къде може да прави късо колата. Преди 3 седмици си слагах музика в колата и ми е интересно дали може някъде отстрани отзад на вратите някой от кабелите да окъсява. Но незнам. Моля ако някой има идея как да се оправи това без да се ходи на сервиз да пише ще съм много благодаен. А ако някой знае къде може да се оправи евтино на сервиз и бързичко да пише къде е този сервиз :) Ха мерси. Colt forever

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първо честита придобивка със здраве да си го караш колтчето.Относно проблема на втория ден след като купих лансера имах същия проблем но го реших само със смяна на бушончето което се намира в кутията зад акумулатора, но явно при теб проблема е по-сериозен и е хубаво да го погледне някой с повече опит. Ако не бъркам кабелите, които вървят в таблото над средната конзола някой от тях бяха и за светлините, но все пак попитай някой, който е по-наясно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А мерси :) значи аз общо взето за това питам тука за тия светлини, понеже не искам да се харча по сервизите, при положение, че мога и сам да го оправя ако някой ми каже къде по точно окъсява. Ясно е, че не става с бушоните, щом даже и 20А ми гори веднага. Пфу :) Хайде пишете ако някой е имал проблем с окъсяването !!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами явно окъсява някъде... недей да пестиш левче, бегай при някой който разбира че ако стане белата ще съжеляваш! С ел-а шега не бива, и тука хората не са врачки, просто по описания на проблем като твоя едвали може да очакваш @помощ ')

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега

Миналата година имах същите проблеми след челен удър пичовете дето я изпънаха ме потупаха по рамото и ми казаха ние сме до тук и ме пратиха при някъкъв пич на горнобански и околовръстен срещу борса за бира и безалкохони се намира е та той ми смени няколко бошона и нрушлета и сега си свети като коледна елха а и майстора беше фен на мицу

той има ЛАНСЕР такаче заряза всичко друго и ми я поправи за около час

Та ако можеш отиди там покажимо мицето и виж ко ще стане :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я ми кажи точният адрес на сервиза и ако можеш ми кажи какви са цените там,че съм ограничен в паричките ! :)

п.с. мерси :) :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл в редиците на :mitsu-smiley: . Тъй като виждам, че си и от Пазарджик бих ти препоръчал едни момчета, които работят близо до поликлиниката. Преди две години и аз имах същия проблем със светлините и при какви ли не майстори я водих и накрая нищо, а там отстраниха проблема за половин час. При мен обаче проблема беше скъсан кабел. Телефона на майсторите в П-к е 0886 315734. Успех :icon_thumbup: .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е да,аз тия дни бях в ПЗ ама не се сетих.Ама си бачкам в софия и сега съм тука и искам тука да го оправя,кой знае кога пак ще ида до ПЗ. Мерси много все пак,ако нещо нямам късмет тука, ще ида там, а аз междодругото ги познавам там,ако е там за където си мисля де,при поликлиниката,до бензиностанциятаТам слагат и аларми.Там си сложих моята !!! Мерси отново :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Слагат и аларми, но има две фирмички. Едната е в успоредната уличка на поликлиниката, но аз не говоря за тази. Другата се достига по следния начин: идвайки от центъра завиваш надясно точно след поликлиниката и след около 500-600м. в ляво се намира мястото, ако решиш звънни на телефона и ще се уточните. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дааа,благодаря много,ще пробвам :)

 

Може вече да е късно - но ще ти дам съвет, като не става със съответния предпазител (бушон) - не се опитвай да слагаш по-голям ампераж. Щом бушончето гори - явно имаш проблем и дори да сложиш по-голям ампераж и да се "оправят" нещата, то проблема ще си остане и което е по-лошо ще се "увеличи". Чисто ел.технически ( не само при колите) - предпазителите пазят инсталацията (т.е кабелите) от изгаряне и според нея се избират и предпазителите.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за предложението батка,но това го знам,обаче аз питам къде да отида да ми го оправят,аз знам че имам проблем.кажете ми адрес където мога да отида още сега и да ми го оправят.Препоръчително е да е някой който разбира от :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За електрически проблеми ходя в един гараж до басейн Мадара, хората правят аларми, но са ми оправяли и дребни жичкаджийски проблеми.

 

Ето ТУК се намира.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я ми кажи точният адрес на сервиза и ако можеш ми кажи какви са цените там,че съм ограничен в паричките ! :)

п.с. мерси :) :mitsu-smiley:

 

Кръстовището на Борис 3 и околовръстен път ако го знаеш знаеш, тръгваш от там за Овча купел по околов. път и на първият светофар, си на дясно и 1 гараж за ел системин на коли, той е на 50 м от кръстовището.

 

По на долу има още един но ти си на 1. За пароците незнам колко ще ти излезне и човека съм забравил как се казва.

 

Надявам се да ти е от полза и пак ти казвам не помня за ПАРИТЕ!!!!!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...