Премини към съдържание

Постоянно светещи фарове на Грандис


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, новак съм и във форума и като собственик на вече любимата марка. По повод на постоянните светлини имам известна дилема (според някои всичко си е наред). Моите диаманти идват от Швеция, а там в скандинавието закона за постоянни светлини е отдавна. Та там хората са си решили проблема кардинално- врътнеш ли контактния ключ и..... нека бъде светлина. Да удобно е защото не е възможно да ми вземат 50 кинта, няма забравяне, но пък е досадно понякога защото натоварването на генератор, акумулатор и т.н. в един момент ще излезе по- скъпо. Все пак има доста моменти когато не ми е нужно дори и габаритното осветление. След известно ходене и разпитване при разни "разбирачи" никой не можа да отговори смислено дали през диагностика или по друг начин бих могъл да променя нещата. Имам известни познания с автомобилите, взех се в ръце и порових и под капака и в нета и стигнах до извода, че в таблото при двг има управление на светлините (Front ECU). Оказва се, че има два модела такова еку. Ако някой има опит и знание бих се радвал да сподели. Дали е възможно да си потърся от другия модел и просто да го сменя за секунди. Имам съсед със същата кола която "свети" когато той реши, дали е безопасно просто да ги разменим за тест. Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен е с такъв модул свързан за дългите на 20 процента, работи с години без проблеми. Преди монтирането му бяха включени постоянно и след като изгасиш двигателя с отварянето на вратата изгасваха.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е да, но това е не оригинално допълнение. Това за което говоря го има и твоята кола, или по- точно всяка кола. Идеята ми е, че това управление има два модела с различни обозначения. И си мисля, че единия вариант е като моя при който късите светват със завъртането на конт. ключ, а при другия светят когато се завърти лостчето на мигачите

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...