Премини към съдържание

Лепене на стъклото на странично огледало


Препоръчано мнение

Здравейте, днес както си карах колата (SPACE STAR 1.8 GDI) и изведнъж не виждам нищо в дясното странично огледало. То се оказа, че се е отлепило от пластмасата и виси перпендикулярно, та успях да спра аварийно и го прибрах преди да падне и да се размаже. Дотук всичко добре, обаче сега следва въпроса с какво да го залепя обратно за пластмасата? Разбира се разрових се в интернет и в мнозинството от такива теми като предложения се дават:

1) термоустойчив силикон

2) неутрален силикон

3) двустраннолепящо тиксо за външно приложение, като тука трябва да е хубаво и се препоръчва на 3М

4) капчица/Loctite/Moment

5) някакво лепило "Бизон"

Ако беше просто залепяне на стъкло за пластмаса всичко щеше да свърши работа, но понеже огледалата са с подгряване трябва въпросното "слепващо средство" да не нарушава тази функция. Та какви са вашите предложение, имали ли сте подобни преживявания?

Редактирано от Dr. Grigorov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Късметлия си колега че си си спасил огледалото. Аз нямах този късмет, падна по време на движение. Чак като си купих друго огледало автермаркет и го сложих, разбрах какво съм загубил: Видимост и комфорт на очите. Принудих се да си купя оригинално огледало от дизелов Мицку същата година и работата заспа. Отначало в магазина за автермаркет с фалшименто огледалото ми предложиха и лепило. Но явно то е било за огледалото за задно виждане, а не за страничното. Намазахме го с него и на другия ден се отлепи. После купихме някакво за стъкло (от строителен магазин) свалихме наново и 2-те огледала (видях че и другото ха-ха се крепи) изшкурихме ги и сложихме и 2-йно лепещо. Малко побългарихме работата, но за сега са там.

Съжалявам че не мога да помогна много, но от време на време проверявай клатушка ли се заплашително. По спомен оригиналното в Ратола с 10 дена доставка бе към 90 лв, а това което намерих бе за 20. От самолет не се вижда че малко се е поиздраскало през годините.

Поздрави

 

ЕДИТ: пълната сага тук: цък

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А да попитам все пак стъклото от дизеловия спейс стар с какво го залепи към подложката?

 

Лепило + двойно лепещо за по-сигурно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...
  • преди 1 месец ...

И на мен ми се случи нещо подобно, залепил съм огледалото към пластмасата със силикон.Държах го 24 часа с изолационна лента прихванато за да хване добре силикона.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...