Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Лепене на стъклото на странично огледало


Препоръчано мнение

Здравейте, днес както си карах колата (SPACE STAR 1.8 GDI) и изведнъж не виждам нищо в дясното странично огледало. То се оказа, че се е отлепило от пластмасата и виси перпендикулярно, та успях да спра аварийно и го прибрах преди да падне и да се размаже. Дотук всичко добре, обаче сега следва въпроса с какво да го залепя обратно за пластмасата? Разбира се разрових се в интернет и в мнозинството от такива теми като предложения се дават:

1) термоустойчив силикон

2) неутрален силикон

3) двустраннолепящо тиксо за външно приложение, като тука трябва да е хубаво и се препоръчва на 3М

4) капчица/Loctite/Moment

5) някакво лепило "Бизон"

Ако беше просто залепяне на стъкло за пластмаса всичко щеше да свърши работа, но понеже огледалата са с подгряване трябва въпросното "слепващо средство" да не нарушава тази функция. Та какви са вашите предложение, имали ли сте подобни преживявания?

Редактирано от Dr. Grigorov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Късметлия си колега че си си спасил огледалото. Аз нямах този късмет, падна по време на движение. Чак като си купих друго огледало автермаркет и го сложих, разбрах какво съм загубил: Видимост и комфорт на очите. Принудих се да си купя оригинално огледало от дизелов Мицку същата година и работата заспа. Отначало в магазина за автермаркет с фалшименто огледалото ми предложиха и лепило. Но явно то е било за огледалото за задно виждане, а не за страничното. Намазахме го с него и на другия ден се отлепи. После купихме някакво за стъкло (от строителен магазин) свалихме наново и 2-те огледала (видях че и другото ха-ха се крепи) изшкурихме ги и сложихме и 2-йно лепещо. Малко побългарихме работата, но за сега са там.

Съжалявам че не мога да помогна много, но от време на време проверявай клатушка ли се заплашително. По спомен оригиналното в Ратола с 10 дена доставка бе към 90 лв, а това което намерих бе за 20. От самолет не се вижда че малко се е поиздраскало през годините.

Поздрави

 

ЕДИТ: пълната сага тук: цък

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А да попитам все пак стъклото от дизеловия спейс стар с какво го залепи към подложката?

 

Лепило + двойно лепещо за по-сигурно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...
  • преди 1 месец ...

И на мен ми се случи нещо подобно, залепил съм огледалото към пластмасата със силикон.Държах го 24 часа с изолационна лента прихванато за да хване добре силикона.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...