Премини към съдържание

Обезвъздушаване на охладителната система


svetliof

Препоръчано мнение

Здравейте. Моля да ми кажете, има ли специален начин за обезвъздушаване на охладителната система на Mitsubishi Space Star 1.3, 2000г, 82 к.с, ръчка с климатик? Поради "еднодневки" за период от 1,5г се наложи да сложа нов воден радиатор. Не зная дали майстора е успял да я обезвъздуши добре. Двигателя си загрява нормално, стрелката на таблото е както винаги по средата на уреда. Но сутрин като я погледнах в разширителният съд нивото бе 2 пръста над Full. При отвъртане на капачката на радиатора нивото бе до горе. Взех си колата в събота на обяд. За сега изчаквам 2-3 дена ужким по автоматичен път система да избута въздуха примерно и нивото да спадне от само себе си, но имам готовност и със спринцовка и шлауха да си източа излишъка. Какво мислите по въпроса. Колко да чакам? Благодаря.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не прави нищо. Щом вече няколко пъти е загряла до работна температура, системата се е обезвъздушила. Разширителния съд е отворен към атмосферата чрез един шлаух и каквото е било излишно, вече е излязло.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...