Премини към съдържание

Обява - мнение


Препоръчано мнение

Здравейте, разглеждам различни лансери из сайтовете за автомобили втора употреба.

Бихте ли дали мнение за следните обяви -

http://www.mobile.bg...03&slink=369fts

http://www.mobile.bg...62&slink=35v0du

 

Плюсове, минуси?

Възможни проблеми за конкретните модели?

Разход на гориво? и т.н.

 

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И двата автомобила на снимки изглеждат много добре, но е едно е на снимка, друго е на малка снимка, съвсем друго е на живо ! ;)

 

На черния Lancer плюсовете са двойно по малките изминати километри и не е пипан, т.е не му е слагано газово.

Синият има три плюса: хечбекът е по-практичен, може да е на 200000 ама е каран в бяла държава, има газово(това незнам дали е +).

 

На място е най-добре да се видят, ако може да се карат, обърни внимание дали тресът спирачните дискове, мини през някой неравен терен и слушай-усещай за шумове и тракане в окачването, можеш да пробваш аудио системата когато слушаш CD дали работят всички говорители, тествай климатроника как охлажда. Също може да направиш експеримент докато караш по неравен терен да отваряш стъклата до различни позиции и да чуеш дали има някакво вибриране в стъклото, по-скоро наблегни на шофьорското.

За двигателя, CVT автоматика и газовото другите колеги да кажат.

Друг всеобщ минус е лошото обезшумяване, поне спред моя двигател и моите слухови възприятия е така.

Според мен Lancer е надеждна кола, поне до 120000км е така. И ако се кара в бяля държава с подходящата поддръжка и правилните авточасти ще е още по-добър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първата е супер! Свали на място малко от цената е я грабвай. Добри километри, екстри... моята е абсолютно същата.. дори да са се скапали дисковете (едно от слабите места), сменяш ги и караш. Провери дота на гумите. Няма перфектно! Колата е идеална. Слагаш газ при "Мишо газ" под моста чавдар (трудно се намира добър газаджия, та да ти спеста главоболята през които аз минах ти давам наготово верния отговор :-) ) със система за смазване на клапаните задължително. Разхода ще ти е 13/100 градско, което е ~12 лева. Газовата ще ти се включва до минута и половина. Колега, грабвай я. Ще видиш, че до 2 месеца ще я вземат. На тая цена автоматик на 100к кимометра е отлично. Разбира се - пълен преглед в сервиз преди това!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много може да се каже за този модел. Страхотна визия,но и негативите не са никак малко. Много от нещата вече са обсъждани тук. Аз ще се спра само на тези, с които съм се "сблъсквал" лично.

Слаби спирачки - смехотворни размери на предни и задни спирачни дискове. Еднобутални спирачни апарати. Собствениците правят всякакви "гимнастики", за да компенсират тази недомислица.

Тънки ламарини - не съм виждал по "кекави" тенекии. Един пример: - от голямата градушка в София преди три години, преброих над 80 удара само по предния капак. Каквото бе паднало върху него, бе оставило своя отпечатък. Оправен бе с нов капак.

Боя и лаково покритие - скръб. Ако това са тенденциите в световен мащаб за еко бои - кофти. С нокът можеш да я одраскаш. :)

Шум в купето - има и това не е заблуда.

Липсата на елементарни удобства също е налице.

Проблеми с радиото - слаб тунер, проблем с някой от каналите при CD просвирване. Когато ползваш AUX има неприятен звук, ясно чуващ се между песните. Няма оправяне! Принудих се да сменя аудиото с такова с навигация - малко по-добре е, но не достатъчно.

За двигател (лаком), скорости и други основни агрегати не мога да кажа нищо. Но пък се грижа за колата и се надявам, да няма неприятни изненади.

Редактирано от kesten
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Когато ползваш AUX има неприятен звук, ясно чуващ се между песните. Няма оправяне!

Някой друг има ли подобен проблем с AUX?

Този шум при заводския AUX ли е или при допълнително добавен кабел?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При заводски AUX е. Всички го имат. В бившия вече БС само мигат с очи - предлагат смяна с ново. Но ефекта ще е нулев. Пробвах да го оправя сам - с екранирани кабели. Никакъв резултат. Абе, пръчка. Спасението е да слушаш музика с увеличен източник и намален MMCS. Пак ще го чуваш шума, но се търпи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ХмМ ! Това за AUX-ът не го знаех. Предполагах че проблема е при допълнително добавен кабел. Защото във всички клипове които гледах как се добавя , виждам че хората запояват директно обикновен аудио кабел! А допулнителният заводски кабел който предлага Мицубиши има галваничен разединител/филтър. И си мислех , че проблема идва от липсата на този филтър. Ама щом и на заводски аукс го има .........! А аз най-накрая се надъхах да отворя таблото и да добавя този кабел, защото при CD десните говорители не работят. И сега за музика разчитам само на радиото :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Това за AUX-а е наполовина вярно, когато няма включено устройство наистина има звук, но в момента в който включиш нещо звукът изчезва даже е диста добър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се, дали изобщо да отговарям и да влизам в безмислени спорове. Очевиден е извода, че съм наполовина лъжец. Както споменах по-горе, споделям личен опит и впечатления. Ако подходим от позицията на меломан, например, звука е там, независимо дали е слаб, или силен. Мен ме дразни! И тъй като бях убеден, че проблема е при мен, посетих сервиз. Правиха-струваха - без ефект. Пробвах да купя друг mmcs - същата работа. Това е "моята половина". Без компромиси.

Така че, по-добре да се отремонтира проблема с липсата на канал при просвирване на CD. Или да не "издуваш волумето на макс" на mmcs, а само на източника, когато си на AUX.

Редактирано от kesten
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...