Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблеми с дизел


Препоръчано мнение

Здравейте.

Преди 6 дни обслужих колата(ангренаж ,филтри,масло),че и малко отгоре съединител,маховик,помпа и др.

Та каква е бъркотията.

Преди обслужването (нов внос) на около 2200 оборота губи мощност,но след около 100км.изгасих двг запалих и колата се оправи .На обслужването не намериха проблем за това нещо сложихме добавка за ДПФа.В сервиза си нямаха диагностична техника.На следващия ден след сервиза колата започна да пали със замисляне,после отказа и да пали,пробвах с нов акумулатор,но не става,пали но след 2-3 часов престои.Закарах я в сервиза запали 20 пъти без проблеми.Казаха ми да карам тестово.Потеглих към Плевен 3500-4000 оборота.След изминати 50км.светна лампичка не знам за какво е като излизаща пара под налягане оранжева.След около още 70км.тази лампичка изгасна,но пак загубих мощност.Изгасих 3-4 пъти двг, но така и не си възстанови мощността.Вече ми светна и оранжевата лампа това като двг като кранче отгоре.Преди Плевен я изгасих в движение ,но отказа да запали,запалих я на скорост.Оставих я в Плевен вече не пали.

Когато казвам ,че не пали означава,че не се и опитва.Таблото светва завъртам и цък то угасва.

Ако имате мнения и опит с такива ситуации пишете и най важното кой в София да я лекува + диагностика.

Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

През 1ч.гледам с нетърпение за мнения по въпроса ми ,но всички са в отпуска или по скоро си мисля ,че проблема ми е доста завързан,тоес трудно си е да се изкаже мнение.

Най лесно е да се препоръча диагностика знам,но до август ще съм в командировка зад граница и за сега ще съм на трупчета.Просто си мислех дали някой се е сблъсквал с такъв проблем ,че неведението до август ме тормози.

И след четене напред назад ,ако ми е запушен ДПФ филтъра някой отстранявал ли е своя механично и софтуерно,при което след това автомобила да си остане в изправно състояние.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай във VW форум. Има толкоз изписано за този мотор и изчетеш всичко, ще настръхнеш, като сурикат.

 

ПП Сега видях, е колата ти е 2008г. Там си на границата, със подмяната на моторите от ВАГ. Тази 2.0, ПД ли е или Common Rail?

Редактирано от Federal
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди покупката на този мотор и кола получих положителни съвети от майстор на който му имам доверие,за какво става въпрос и става въпрос за доста добра комбинация купе-двигател.

Двигателя е сполучлив при условие, че е след 2007год.ако не е разсипан от предишната му експлоатация(собственик).Според вас дали има така желания безпроблемен дизелов мотор след 2008год.Вече всичките са скъпи и проблемни за поддръжка,ако не е правилно поддържан и експлоатиран. Моя е PD, но със ДПФ вилтър,това си е трън за автомобил над 150 000км.

Но как може двг да мърка,работи перфектно ,да бяга с 200км. и в следващия момент да забива муцуна.

За гаранция не съм чувал,в какъв смисъл.

Във VW форума никой не пише.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ДПФ се изолира т.е. скопява, физически и софтуерно. Цената казват е към 500лв, но след продажбата на катализатор и самия ДПФ, цената ще ти падне.Изкупуват ги за около 100-150 лв. Ама, трябва да си сигурен, че там е проблема, ама, като гледам. той е причината.. След, като не може да се почисти сам, значи е занърсен тотално. Както едно време изолирахме ЕГР, така сега ДПФ, само,че на по висока цена! За махането му, трябва да намериш много добър човек. Софтуерно компа трябва да се обучи да работи без проблем, към останалата електроника. Това е важното на майсторлъка! Ако, се направи некадърно, сватбата е още по голяма.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли кой изолира ДПФ филтрите без проблемно,вече четох че сервиз в гр.Годеч могат.

А ако се наложи един ден да връщаме по колите тези филтри заради стриктно следене на еко норми,може би е по добре да си го запазим.

В смисъл мисля си, че ако се разпори и се измие с препарати не се ли възстановява над 70%.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...