Премини към съдържание

Mitsubishi Carisma бърка обороти и висок разход


crazzybg

Препоръчано мнение

Здравейте колеги.

 

Преди няколко дена си взех Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 1997. Кoгато пробвахме колата не получи никакви симптоми и изглеждаше читава.

Проблемите за бъркането на оборотите идват след когато загрее колата и на празен ход варират 800-1100 на старата ми кола с извинение Фиат (не препоръчителна за никого) този проблем се отстрани с

почистване на дросела , стъпковото моторче и смяна на реле ( може да е някое от 3те но сам го правих и го направих всичко това преди преди да запаля да видя резултат ), а в момента това не спомогна

с резултат а с загуба на време.

Разход с нормално шофиране градско ми изписва 11.4/100 , извън градско(10км) с постоянна 90км/ч 9.5/100 (10км) с постоянна 100км/ч 9.6/100 (10км) с постоянна 120км/ч 9.6/100 .

 

Колата има катализатор и мисля че може да има някъде пукнато маркуче което да прави проблем. Но преди да почна да разглеждам по-подробно бих желал да попитам някой дали има същия проблем или е минал през него

за да разбера къде да търся грешката.

 

След проверка на документите (беше късно) установих, че колата може би не е карана дълго време данак за 2015 беше платен 2 седмици преди закупуването а 2016 1 седмица. Имали вариант нещо маркучите през които преминава

горивото да са затлачени и от там да се бърка цялата схема.

 

Благодаря на всички за отделеното време.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Явно съм малко невеж по тая тема за което се извинявам и благодаря за помоща.

Това ми спести изключително много нерви за утре.

 

Пробвах го преди малко това за акумулатора, явно предишния собственик е правил някои шмекерии. Сега се държи много по добре с оборотите. Относно разхода май има разлика но тъй като имах 20-30 мин свободни не можах да преценя добре но ДА има ефект.

 

Благодаря отново.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Оправи се смених свещите след когато направих това с акумолатра сега показва среден разход 7/100 имам 11км извън градско и 6км градско ежеднено до работа като цяло доволен съм от колата не мога да кажа лоша дума все пак е бензин с голям мотор нормално е да гори това го бях прецинил преди да я взема не е много японска 97ма година за този модел но все пак немога да се деля от колектива :) имаме 3 мазди и 2 хонди ... карах Форд, алфа, фият но явно вътрешно съм търсил нещо повече :) гоня 2.2 дизеловия мотор на Хонда акорд 2005та година но мисля че за сега не е за моя джоб.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Моята в Сливен я хванеше 8/100 я не. Тук в София точно не знам...поне 10. Работата ми е близо няма как да загрее. От няколко месеца даже като пътувам София-Сливен-София извънградско ми се струва че е по-висок разхода.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...