Премини към съдържание

crazzybg

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което crazzybg е написал

  1. crazzybg

    Carisma 1.8 GDI 1997 ECU scan.

    https://m.aliexpress.com/s/item/32453901492.html този уред ще свършели работа?
  2. crazzybg

    Carisma 1.8 GDI 1997 ECU scan.

    Благодаря за информацията. Ще видя другата седмица като ми оправят динамото и сменя ролки с ремаци колко лев ще остне и ако има излишак 300 400 лева ще закупя устройството което видях из сайтовете ако ли не се надявам да не ми вземат повече от 50 лева за диагностика. Проблема за това да е закарам на диагностика е че влиза в разход 9 на 100 при извън градско с 100 до 110км.ч. и смърди на суров бензин. Надявам се ако изведе грешка да каже ламбда сонда 😆
  3. Здравейте колеги. Имам запитване ако някой е попадал на този проблем и има решение. Закачам ОБД2 елм327 мълнията с блутота след което имам 2 платени програми на телефона и те ми казват че връзка с устройството има но с ECU няма. при което се разрових из форума и виждам много самоделки кабели които са преправени... въпроса ми е : Някой от Бургас да ме насочи към магазин или в интернет линк към точните кабели за този автомобил. В алиекспр. виждам ОБД кабел но не съм сигорен дали няма да ги купя и да се набутам. Моля някой който е запознат да пише или да даде линк. п.с. - не се хващам да преправям пинове.
  4. crazzybg

    Свещи за ГДИ

    Преди 1 седмица сменях свещи в сайт ги намерих за по 55лева NGK IZFR6B GAP 0.6. Предлагам като мене да намерите някой с бизнес да речем голяма фирма за ремонт на автомобили или поддръжка които да пазаруват с 40% отстъпка. На мене ми излезна 110 лева за четерте общо. Старите отново бяха NGK IZFR6B GAP 0.6. Алтернатива не си струва...
  5. Здравейте. От известно време съм собственик на Карисма 1997г ГДИ 1.8 мотор. Нещо след като я взех стана и може причината да е че не е била карана колата но да го спомена че изглеждаше добре през 30те минути каране. Дава ми среден разход 10,4л на 100 за 1 седмица шофиране при определен маршрут, 1км градско и 12км извън градско. смених свежи НЖК щото не ми хареса как пали и видях старите при което се заодачих как съм палил, смених въздушен филтър и почистих стъпковото моторче при което разхода падна на 9.3 на 100 за 400км засичане. Та сега господин мултицет ми каза динамото не зарежда.. при шофиране колата има интервали в които предърпва . та въпроса ми е дали ще има промяна след смяна на динамото. Подозирам че ламбда сондата може да е за смяна че нещо мирише на соров бензин... дали не достига достатачно ток за всичко това според вас и още нещо... Някой може ли да каже с какво ОБД е колата 1 или 2 тъй като буксата прилича на 2 но когато тръгнем да сканираме стига до 4 от 5 и спира.
  6. Оправи се смених свещите след когато направих това с акумолатра сега показва среден разход 7/100 имам 11км извън градско и 6км градско ежеднено до работа като цяло доволен съм от колата не мога да кажа лоша дума все пак е бензин с голям мотор нормално е да гори това го бях прецинил преди да я взема не е много японска 97ма година за този модел но все пак немога да се деля от колектива имаме 3 мазди и 2 хонди ... карах Форд, алфа, фият но явно вътрешно съм търсил нещо повече гоня 2.2 дизеловия мотор на Хонда акорд 2005та година но мисля че за сега не е за моя джоб.
  7. Явно съм малко невеж по тая тема за което се извинявам и благодаря за помоща. Това ми спести изключително много нерви за утре. Пробвах го преди малко това за акумулатора, явно предишния собственик е правил някои шмекерии. Сега се държи много по добре с оборотите. Относно разхода май има разлика но тъй като имах 20-30 мин свободни не можах да преценя добре но ДА има ефект. Благодаря отново.
  8. Здравейте колеги. Преди няколко дена си взех Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 1997. Кoгато пробвахме колата не получи никакви симптоми и изглеждаше читава. Проблемите за бъркането на оборотите идват след когато загрее колата и на празен ход варират 800-1100 на старата ми кола с извинение Фиат (не препоръчителна за никого) този проблем се отстрани с почистване на дросела , стъпковото моторче и смяна на реле ( може да е някое от 3те но сам го правих и го направих всичко това преди преди да запаля да видя резултат ), а в момента това не спомогна с резултат а с загуба на време. Разход с нормално шофиране градско ми изписва 11.4/100 , извън градско(10км) с постоянна 90км/ч 9.5/100 (10км) с постоянна 100км/ч 9.6/100 (10км) с постоянна 120км/ч 9.6/100 . Колата има катализатор и мисля че може да има някъде пукнато маркуче което да прави проблем. Но преди да почна да разглеждам по-подробно бих желал да попитам някой дали има същия проблем или е минал през него за да разбера къде да търся грешката. След проверка на документите (беше късно) установих, че колата може би не е карана дълго време данак за 2015 беше платен 2 седмици преди закупуването а 2016 1 седмица. Имали вариант нещо маркучите през които преминава горивото да са затлачени и от там да се бърка цялата схема. Благодаря на всички за отделеното време.
×
×
  • Създаване...