Премини към съдържание

Mitsubishi Colt VI 2008 ненормален разход 15/100 градстко и повече.


Препоръчано мнение

Здравейте имам следния проблем, карам Mitsubishi Colt VI закупено ново 2008г. От България Шумен на 40 и нещо хиляди километра с 1.1 бензин три цилиндъра двигател.

Миналата година лятото почнах да го карам беше на дядо ми, той до колкото знам му даваше 10/100 градско разход поне така твърди, лятото ми даваше горе долу 8-9 на 100к, градско с почти без подаване на газ, но откакто стана студено скочи на 15+ на 100к. даже когато падна първия голям сняг и бях няколко дена с летни гуми ми даде 20+ на 100 разход, не знам какво става с тая скапана кола ще я закарам тия дни на майстор да я прегледа.

Ако някой са е сблъсквал с подобен проблем или има някакви идеи от какво може да е моля за помощ, на предела съм да я продам, колата е като нова но с такъв разход не искам даже да я гледам, преди нея карах ярис бензин който ми гореше 6 максимум 7 на сто градско жив кошмар изживявам с тази кола.

Редактирано от Sasho1989
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало разхода през зимата да ти е повече от 9 л., пряко сили.

Ти с кой точно Колт си - https://bg.autodata24.com/mitsubishi/colt/colt-vi-z30/details

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено не повече от 9/100 и то на къси разстояния и в студено време . Как точно засичаш разхода или гледаш борд компютъра ? Аз съм имал повече от 25 такива колта и никой не е горил толкова много.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами сякаш тоя ще е 1.1 CZ1 (75Hp), трябва да проверя книжката като се прибера.

 

Засичам го като я заредя за определени пари и нулирам изминали километри, и гледам стрелката за оставащо гориво, само на равно я гледам, в момента с 30лв съм минал 100км. градско и ми остава за около 5-10км. градско, маршрута ми е еднакъв няма задръствания и такива работи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Засичането се прави принципно само пълно-пълно, по възможност от една и съща колонка. Стрелките има ориентировъчно-информативна цел.

Иначе разхода ако е около 15/100 т.е. 50ина % над колкото трябва да е, то със сигурност има проблем който трябва да се усети в поведението на двигателя.

Редактирано от frantic_
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди да предприемеш каквото и да е било напълни резервоара до горе докато изключи пистолета и занули дневният километраж. Покарай така 200-300 км и пак зареди на същата колонка пак до горе . Запиши си изминатите километри и количеството бензин. Сега раздели количеството бензин на изминатите километри и след това умножи по 100. Така ще получиш точно колко ти е изгорила колата. Например 32л бензин делено на 456 км = 0.0701754385.... умножено по 100 дава 7л/100км .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...