Премини към съдържание

Още едно Вагонче в отбора - въпрос за обслужване?


Препоръчано мнение

Намерих си най-накрая Вагонче и съм супер щастлив, не че не съм доволен от Colt-a но този автомобил си е от друг клас. Регистрирах си го и сега на дневен ред идва обслужването му. Какво трявба да подменя на първо време. Масла - само на двигателя или и на скоростната кутия? Ремъци - тук не ми е много ясна ситуацията, има два ремъка, единия за балансиращ вал, но ролките какви са и колко. В магазина от който пазаря човека погледна и каза че му излизат две ролки и нещо като обтегач но не е сигурен какво точно трябва да се вземе. Каза че трябвало да се погледне на автомобила какви са за да не стане объркване :icon_crying:

Иначе автомобила е перфектен - като возия и ускорение. Има монтирана в Италия газова уредба и си го карам предимно на газ. Климатика функционира нормално, предницата е стегната, няма тропане, само ми прави впечатление по шумния мотор /особенно като натисна газта/ в сравнение с Colt-a. Това нормално ли е, не съм карал кола с такъв голям двигател и си нямам представа?

Ето и данните на автомобила -

1997г.

шаси - JMBLNN33WTZ001111

двигател - 4G63SK7304

за километрите пише на таблото - 188к

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Шумът на мотора до голяма степен зависи от това, до колко е изолирано купето. Примерно моторът на едно БМВ 3-ка шуми много повече от този на моят Спейс Стар, когато човек слуша от вън. Но вътре в БМВ-то почти нищо не се чува, докато в Мицубишито все едно си в совалка :Р

 

За другите неща има бая писано из целият форум, и аз бях изправен пред същите въпроси скоро и почти на всичко е отговорено.

 

Специално за маслото в скоростната кутия - ако е механична е трябвало да се смени към 120.000 км. Виж дали имаш серизна история за това, както и за всяко друго нещо - би било от полза.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа, сервизна книжка няма :icon_crying: Питам какво трябва да се смени защото като знам като ремонтирах предницата на Colt-a въпреки че бях направил снимки на частите за смяна някои ги връщах по два пъти докато ги уцелят ;) За съжаление тука въпроса с доставката е много гаден - ако има объркано нещо трябва да се чака 2-3 дена, колата стои разхвърляна... та затова ми се иска да си набавя всичко необходимо преди да пристъпя към смяна :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

чета за шумния мотор - поне моят не е шумен. не го чувам на тихи обороти. а като подам газчица.... еееех, кеф... изръмжава като тигър.... голям кеф е тва! мислил е японецааааа, доста!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...