Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с оборотомера и скоростомера


Препоръчано мнение

КОлеги от скоро съм собственик на Лансер 97г., много съм доволен от колата, въпреки годините си се представя доста добре. Наскоро обаче се появи проблем, оборомера и скоростомера изчезват, както си работят и стрелките падат без причина, като заедно с тях угасва и дисплейчето с показанията за километрите. Но стрелката за горивото и температурата си работят както и подсветката. И това го прави хаотично, но веднъж паднали стрелките по време на движение не се вдигат, обаче като я угаса и стой повече от 20 мин примерно, после като я пална стрелките си работят до един момент и пак падат. Консултирах се с един майстор без да я е гледал ми каза да сменя таблото :help: МОЛЯ ВИ ако някой е имал този проблем и го е решил да напише два реда ще бъда безкрайно благодарен за всеки съвет :help: :help: :help:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен на Галанта ми се случи подобно нещо. Тръснах колата в една дупка и стрелката на километража падна долу и повече не искаше да работи. Това ме наведе на мисълта, че причината е лош контакт. Не знам как е при Лансера, но на Галанта са 6 винтчета всичко на всичко. Нищо не пречи да пробваш. Махаш два винта на декоративната пластмаса, обрамчваща таблото. След което се издърпва напред (има и щипки), махаш също и буксата на копчето за регулиране на подсветката. После още 4 винта за самото табло и внимателно издърпваш покрай волана пак напред с леко завъртане. Ако е необходимо и волана се регулира, смъкваш до долу и лостчетата на чистачките и мигачите също включваш надолу за да излезе по-лесно. После почистих клемите и лентовите кабели, които се виждат отзад. Поради липса на контактен спрей, го направих със спирт. Сглобих и проработи :) Успех.

Редактирано от iskrenkrustev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен по същия начин, минах мн бързо през една дупка не я видях, и като се качих на магистралата вече забелязах че стрелките са паднали. Странното при мен е че проработват от време на време, днес докато бях на работа си мислех дали пък не е бушон, но пък и да е бушон аз не знам кои е за оборотомера и скоростомера. Ако пък някои знае кои е бушона да не налучквам да повредя още нещо ще съм му много благодарен. А това с контактния спрей ще го пробвам само трябва да видя как точно става махането на таблото :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако се притесняваш помоли някой, който отбира малко повече от теб, да махне таблото, зачиствате и пак ще споделиш. За по-малко от 30 мин. работа е за човек, който за първи път го сваля. Като е лош контакта, от време навреме сигурно се намества то с наще гладки пътища, а после пак се губи. Нищо не пречи да пробваш, пък ако не е тва търси тогава проблема другаде.

Редактирано от iskrenkrustev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще пробвам почивните дни да си открадна един час, да го разглобя да видим. Ще купя даже контактор за да съм сигурен, и ако пак паднат тези стрелки тогава вече ще се ходи на майстор

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Ами може да, обаче съм много благодарен на колегата " iskrenkrustev", чак днес намерих време да разглобя таблото, оказа се много елементарно, направих това което каза, почистих буксите и се оправи. МОже би като съм тропнал в дупката съм разместил нещо, ако някой има същия проблем мога даже да приложа снимки

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...