Премини към съдържание

Пиленце под капака


Препоръчано мнение

Аз смених течността на помпите на съединителя и учудващо,но същия педал стана приятно мек и вече не задържа никъде. Така,че да се има под внимание регулярната смяна на течността на година-година и половина или при леко почерняване на течността в казанчето.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Малко ъпдейт на темата, пък и да споделя мъката си. Тя е много подобна на тази на автора, звукът, който се чува, е абсолютно идентичен (в пост N1 има клип с "пиленцето"). При мен разликата е, че се появява "на полусъединител", или по-точно при обиране на свободния ход на педала. В долно крайно и горно крайно положение на педала звукът го няма.

Преди 4-5 години съм правил основен ремонт на ск. кутия - смяна на лагери + смяна на съединител. Колата е Каризма 1,6. Шумът се появи от месец...

Всички майстори ми казват, че аксиалния лагер на съединителя е за смяна, дали е така?

И друго - има ли шанс да смажа вилката през маншона ѝ и този шум да спре?

Колко време според вас мога да карам така, преди да се скапе нещо (ако предположим, че съм за лагер)?

Редактирано от vld1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Лагерът се върти, когато се натисне педала. Тогава вилката чрез лагера натиска ламелите на притескателя и той отлепя феродовия диск. А понеже притескателя е свързан с двигателя, се върти и лагера, защото тогава той се притиска в притескателя :). А когато педалът не е натиснат, аксиалния лагер не се върти, а се върти всичко в ск. кутия. Аз поне така го разбирам. В това видео е обяснено добре:

http://www.vbox7.com/play:3d1580f320

 

При мен обаче шумът не се чува, когато педалът е отпуснат и натиснат. Обяснявам си го в неравни ламели на притескателя (както mario64 предполага в един от първите постове) - още когато лагерът тръгва да търка в ламелите, но усилието още е малко?, или може би в пружините на феродовия диск, ако при отделянето му стържат някъде?

Редактирано от vld1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...