Премини към съдържание

Разход - нормално ли е ?


Rothmans

Препоръчано мнение

Здравейте на всички колеги във форума (wave)

От 2 месеца имам Каризма 1.8 GDI - 125 и мога да споделя някои впечатления. На първо място мога да кажа, че автомобила е страхотен и не ми е правил никакви мизерии досега.

Първоначално в топлото време тръгнах на дълъг път и за 70-80 км. разхода от 15 стана 6.3 на компютъра като се задържа така в продължение на още 230 км. извънградско шофиране. След това изцяло в градски условия започна да се качва постепенно и през студеното време удари 10.4. Приех го за нормално тъй като се кара в града, студено е и съм поставил чисто нови зимни гуми. Преди 2 дни тръгнах на 250 км. дълъг път с надежда да видя пак онези 6.3 от първия ден, но уви разхода падна едва до 10.0, което ми се стори доста учудващо. Бензин съм заредил от Петрол и съм карал средно със 110 и на моменти 120-30, но като гледам оборотите на двигателя се съмнявам да съм го озорил. Моля споделете дали това е нещо нормално или каква може да бъде причината за този разход.

Благодаря предварително на всички отзовали се :)

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега!

Причината може да се крие в неправилното отчитане на борд компютъра. Пробвай с по-често зануляване на данните му, особено ако сменяш градско с извън градско.

Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Напълно си е нормално

Със 140км извън града разхода трябва да ти е максимум 6,5/100

В града в студъ 11-12

Когато покараш още повече ще имаш среден разход около 8

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моята каризма е 1.8 115 конски сили и на дълъг път тоест до Поморие ми даде разход 6л на 100км.Разстоянието е около 580км от моето населено място и съм заредил 40 литра на Шел за по 2лева литъра.Но градско каране и до по-близки населени места до които няма магистрала си харчи по 8л на 100км.До 10 не се е качвало никога.Според мен 10 е много.Аз нямам борд компютър и това го отчитам по нивомера за горивото. :http://lines.chinamobil.ru/g/a_1_0_10_10_10.gifmitsu-smiley:

Редактирано от james_bond
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори. Според мен би трябвало при 230 км. разстояние изцяло извънградско да падне до около 6-7 на 100 като си правя това заключение от предишния път, в който за около 80 км. смъкна от 15 на 6.3. Прочетох в някои други теми, че може да зависи от свещи но изобщо не съм отварял кората за да видя какво има отдолу.

За колегата, който е записал, че при 140 трябва да е максимум 6.5 - при какви условия си я засичал ? При мен със зимни гуми при 110-120 постоянна скорост отчита 10.0 .

И още нещо - на какъв принцип работи компютъра, дали е с датчик или нещо друго ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това, което гледаш ти е показанието за среден разход. Аз така и не разбрах как работи точно, но дава доста неточни данни. На мен ми е показвал и 25 на 100 при зануляване и каране в града, но такъв разход така и не съм имал. Засечи си разхода като си напълниш резервоара до горе, минеш 100,200,300 км в еднакви условия (аз го правя извън града) и напълниш догоре пак. Другото е ала - бала.

 

PS. Посочения от теб разход е напълно нормален за GDI двигател.

Редактирано от S.Iliev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Явно излишно се чудя защо се е вдигнал разхода, но точно тези 6.3, които първоначално показваше компютъра се изгубиха и затова реших да попитам във форума дали е възможно да е от някое друго място покачването- гуми, свещи, некачествен бензин или ..... ? Благодаря още веднъж на всички

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги има развитие при мен за разхода. Днес реших да рестартирам компютъра и да се разходя малко извънградско - първоначално 26.4 и за 500м смъкна до 7

още малко обикалях и падна даже до 6.0. Това обаче става с много плавно каране и галене на газта, когато паркирах си задържа на 6.3 и това беше. post-20594-061160300 1456065070_thumb.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Компютъра отчита среден разход, а не моментен колега. Има голяма разлика между двете. Сега както си на 6.3 ако покараш няколко дена в града ще се увеличава плавно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам че е среден разхода и точно това отчете извънградско. Сега като карам в града вече е 8.6, но преди това не падаше под 10.5 в града.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

Колега, много зависи как и къде си карал в града. Аз лично имам един Шевролет Круз, бензин, който при нулирането на средния разход имах разни ходения в центъра на София и висене в задръствания и си ми даде едни 17-18 на сто градско, което после падна до 12 и нещо. Така че истинският разход си се мери като се пълни до капачката, изразходва се, после пак до капачката и го сравняваш с изминатото.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...