Премини към съдържание

Съвет за катализатор за Outlander 2003 2.0


Препоръчано мнение

Здравейте, искам да ви питам как мога да намеря номера на катализатора или от къде мога да поръчам на сносна цена нов? Намирам само някакви универсални и други който са втора ръка...

мисля че е като този ? https://www.recambioverde.es/catalizador-mitsubishi-outlander-cu0w-2.0-4wd-136-cv-2003-2006-2003-detalle5017022.html

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Благодаря, но все пак поръчах някакъв симулатор за втората сонда > http://www.ebay.es/itm/161277544342?euid=c76e466ee80541c79b58767f6130b2e9&cp=1

да видим дали ще оправи проблема понеже минава преглед колата и изгорелите газове са ок за сега... ще пиша като го монтирам !!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Ами това е единият вариант - с изнасяне на втората ламбда сонда. Номерът е сигналът от нея да повтаря в общи линии сигнала от първата, но поради действието на катализатора, да се изменя в по-малки граници. Ако двете сонди показват 1:1, значи го няма катализаторът.

 

Друг вариант, за който са ми казвали, че не винаги върши работа, но си струва да се пробва - да се вземе сигнал от първата сонда и да се замаже с един резистор и кондензатор -> потърси как се прави емулатор за втора ламбда сонда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Правих диагностика на колата преди около година . Показа грешка в подгряването на втората сонда . Миналата седмица я смених . Лампата пак продължи да свети . Направих пак диагностика , този път показа проблем в първата сонда - смених и нея . Почти седмица не светна инспекцията , ноооо..... само толкова . Преди да сменя първата сонда , ходих да се консултирам с газаджията - '' И двете сонди да смениш пак ще свети . Вероятно пеоблема е в катализатора и трябва да го махнеш'' . Да ама аз си знам моето :) Не махнах катализатора а заложих на сондата . Сега явно и катализатор ще се маха . С намерението съм да изнеса малко в страни сондата както е направил колегата , пък да видим какво ще се получи . Може ли някой колега който е махал катализатор да сподели мнение ? Има ли разлика в шума в разхода , мощността ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Тъй като и аз съм изправен пред същия казус, моля да дадете някакво инфо за резултатите от изнасянето на втората сонда и отстраняването на катализатора.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Не бързайте със смяна на катализатора, при мен чека постоянно светваше на катализатор, отидох при DJ-a, направи ми настройки на TPS-a, смених и втората ламбда сонда и вече 2 месеца чека не е светвал, колата си върви идеално на газ и на бензин.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също се въздържах от смяна или премахване на катализатора. Светването на чека според мен се дължи и на неправилна настройка на газовата. При богата или бедна смес. Не съм убеден , че компютъра на АГУ-то успява да компенсира сместа. Имам в предвид това , че при мен имаше проблеми с изпарителя ( редуктора на налягане) . При различно подадено налягане към рейката , чека реагираше. При правилното , чека изгасна ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...