Премини към съдържание

Galant 2.0 136ps


xicxo

Препоръчано мнение

Здравейте отскоро се интересувам за конкретния модел ,изчетох доста из форума и съм се насочил към покупка на галант с този двигател ,въпросите след всичкото четене са малко ,но смятам от значение:

 

1- Каква е разликата в двулитровия двигател при моделите 1997-99 и следващите и по-късния такъв също толкова подходящ ли е за АГУ/ГИ

 

2- Може ли някой да даде цени за консумативи ,включително повдигачи ,предни дискове и окачване ,знам има много теми за това ,но са стари ,интересуват ме цени към днешна дата.

 

Благодаря предварително ,извинявам се ако пускам въпроси с отговори ,които се крият из форума ,но не намерих такава тема ,която да не е отпреди 2+ години ,ако има такава пренасочете ме :)

 

Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Слага се газова, няма проблеми. Моят е 2.5 и не знам за 2.0 как стоят нещата. при 2.5 от 2001-ва година са с OBD II. Предполагам и при 2.0 133 ps е същата работа. Може да си вземеш ГИ с поддръжка на OBD II. В предната модификация (136 понита) ще возиш една безполезна за случая екстра.

 

Малко цени на железа.

Спирачни дискове: предни - около 140-150 за двата; задни 130 за двата; накладки - 50-60 лева комплект за едната ос говорим.

Носачи: слагам ги по 100 лева на бройка средна цена, защото има по 70-80 лв, а има и по 150-160. Примерно хубав U-образен (дет седи най-отгоре на предницата) е 75-80 кинта, а също хубав крив (хваща се за шенкела отдолу и отива назад към купето) е 160-170. Тук положението с тампоните и кой шарнир точно може да се сменя като остава стария носач, не знам. Мисля че сменят задния, т.е. има резервна част тампон за там, а отпред поне на моя монолитна отливка, демек шарнирът е отлят в самото тяло на носача и него може би само го рециклират. Не съм го правил това, но да кажем 20 лева за там да ти го рециклират. Правите носачи са по 100-ина лева.

Ремъчното обслужване: горе-долу 40 лева за обтяжна ролка и 30 за паразитна; 140-50 за хидравличния обтегач ако ще го сменяш; ремъкът е към 50 лева, а другите са по-евтини (25-35 грубо за един). Ремъкът на балансиращия вал ти е 20-ина лева. Водна помпа 80-100 някъде ... Друго не се сещам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателната информация ,единственото ,което ме замисля сериозно са тези кривящи се дискове ,наистина ли се броят едва ли не като консуматив? Задните и те ли се кривят така лесно? Колко км. изкарват нови/изправени ,някой да си води статистика ?

Редактирано от xicxo
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да те притесняват дисковете ... Кривят се ако натискаш спирачките желнатската - със 120 км/ч да се изправиш на спирачките например ... Аз за 4 години още не съм ги изкривил мойте :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това дали ще се изкривят зависи от разни фактори като - стил на шофиране, състояние на спирачната система, качеството/комбинацията на подбраните компоненти, размер на дисковете, състояние на лагер главините, ръчка/автомат ли е колата.

Ако трябваше да се степенуват по кривене според размера то би изглеждало така 256/24 < 276/24 < 276/26 (според мен).

Има доста изписано във форума за дискове и апарати, ъпгрейди за по динамичните на пътя.

Ако вземеш фейслифтов EA2A т.е. 2.0 бензин, мисля той е с 276/26 дискове и еднобутални апарати т.е. вероятността да се изкривят се минимизира при подбрани компоненти и добро техническо състояние.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Значи не е толкова жестока диагнозата ,понеже в някои теми едва ли не се казва на годината по 2 пъти трябва да се сменят ,стила ми на каране по мое мнение е адски спокоен ,но не смятам постоянно да мисля как да спирам или на светофара да връщам предавки за да намалям... Ще помисля още малко ,понеже съм в чужбина и като се върна ще почна да оглеждам и да искам мнения отново :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...