Премини към съдържание

Инцидент с Колт, съвет за ремонт


sport

Препоръчано мнение

Здр., някой път като е решило да става нещо, то си става и няма как да се избегне. След инцидент с колата на мокра настилка, си сучпих 2-та фара и изкривих предния капак на колата си мицубиши колт. В момента почти съм уредил 2 фара , втора употреба на прилична цена. Моля , дайте ми съвет, как да процедирам с капака, бронята ми също е напукана и там също незнам как да процедирам, т.е опитвам с минимални средства да вкарам колата в прилично състояние. На тавана имам карбон.

Има вариант да изправят капака, да го китосат и да сложа карбоново фолио на целия капак. Мислисте ли че ще стане, те може ли да се лепи карбон на кит или няма да стане здраво.

Друг вариант е да изправят капака , пак да го китосат и да взема един спрей с цвета на колата и да го пръсна. До колкото разбрах правят спейове с цвета на колата за 20-25 лв.

 

Третия вариант е да оставя на майстора да изправи ламарината, да китоса, да боядиса, да лакира и да вкара в камера, които е най-скъп според мен.

 

Моля някой които е запознат с цените може ли да ми каже, колко ще ми струва труда и материалите.

 

Поздрави

 

ето и снимка на колата в момента:

http://donbalon1.snimka.bg/automobiles/mts.850982

Редактирано от sport
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега,не съм запознат с финансовото ти състояние,но си прав,че с минимални финанси търсиш макс.резултат.Ако ще продължаваш да си собственик на колта,моето мнение е:потърси си капак втора употреба без ръжди и кит,модела е стар и може би ще минеш доста евтино,търси и този или подобен цвят,ако не попаднеш на подходящ цвят тогава фолирай.За бронята,ако са здрави всички уши,щипки,планки,провери колко ще струва щприцкитването и боядисването,ако не или е по-скъпо търси и броня със същия или подобен цвят,ако и двата детайла са един цвят няма да е лошо и ще е най-евтино.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предния капак ако го китосаш и боядисаш ще изкара 2-3 години и ще се сцепи...Ако имаш възможност вземи нов капак...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на принципа - ако ще правиш/купуваш нещо веднъж, направи го/купи го хубаво. Така че по-добре дай някой лев отгоре, ама си оправи колата както си му е реда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...