Премини към съдържание

Тоци


Препоръчано мнение

Вчера валя и ми се наложи да ползвам чистачките- да ама избълсаха стъклото веднъж и запецнаха накриво!!! Предпазителя е 10А, сложих пак 10-ка и изгоря веднага щом сложих ключа в контакта! Така и с 15 и с 25- успяха да се приберат в изходно положиние, но предпазителя изгоря пак!!! И остана варианта 30(да раздвижа моторчето и другите клеясали според мен неща)- проработиха- всичко чудесно!!! Днес прибирайки се по магистралата се изсипа сериозен дъжд и при скорост от 180км/ч просто трябваше да ги пусна!!! Почистиха известно време и в купето взе да пуши ей викам си запалих се- спрях ги, ама не се кара- климатика на 6-т скороста 190 близо, нямам книжка- направо екстра, липсваше ми една маймунка да ми чисти стъклото пътя си го представях само! Та- викам си- пускам чистачките пък като запуши пак нещо в купето ще ги спирам и така- да ама не както ги пуснах - трък-трък и колата от 190- на 0 айде честито- от най-лява в най-дясна лента, добре че коли нямаше, че бях и на баира преди тунела!!! Колата угасна- радиото свири, вратата отварям- светят лампичките, ел. стъклата работят, аварийки също, ама врътвам ключа- никой!!! Дъжд вали яко, всички предпазители в купето здрави :icon_hmm: , брех трябва да излизам- айде жилетката (тия които ги изпреварвах по целия път сигурно са умирали от кеф) Няколко пътни помощи ме обикаляха като гладни хиени ама аз не се давам!!! Вдигам капака и се заравям в предпазителите :icon_dance: и какво да видя един голям едър предпазител със скъсана връв :icon_thumbup: и на всичкото отгоре- необикновен- с пластмасово капаче отгоре :icon_angel: 30А! Добре, всичко чудесно ама как да го управя :tok: Гледам- този за стъклата странно, но здрав (би трябвало той да е изгорял), а е същият на вид :yes3: :D ! Сложих него и О-чудо запалих!!! И за тъга на пътните помощи които ме наблюдаваха освирепело потеглих!!! Пак климатика на 6-т да чисти стъклото и скороста възможно по височка, че да чисти водата от стъклото и то добре, че малко след тунела спря дъжда!!! Да ама нямам ел.стъкла и кой знае какво още!!! Спрях и го сложих, пък ако контактува-контактува :icon_clap: стъклата проработиха, викам си я и чистачките- и те работят!!! Да ама не си е работа тази работа!!!

 

Утре ще купя един от тези странни предпазители и ще го сложа отпред, ама в купето ми трябва 10-ка, а гори!!!! КАКВО ДА ПРАВЯ!? Да напръскам перата с WD и да сваля моторчето и да го разглобя ли или...

 

То сигурно като не са ползвани толкова време са си клеясали стабилно и това че слагам 30-ка на мястото на 10-ка почти не помага съдейки по гореописаното!!! :icon_hmm: :icon_n_blowup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може и някъде да дава на късо. Пробвай ги в сухо време, като ги вдигнеш, да не дращят на сухо. Ако работят нормално със стандартния бушон, значи нещо от водата се окъсява. Ако пък изгори, трябва да измериш, колко ток минава през мотора на чистачките с мултицет. Обаче внимавай! Меренето на ток за разлика от меренето на напрежение е опасно - може да окъсиш някоя верига и да направиш беля. Ако не си сигурен в познанията си по електриката - викни някой приятел, дето ги разибира нещата. Пък после ще ударите по една бира за хубавата работа :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...