Премини към съдържание

Ключовете не отключват вратите през ключалката


Препоръчано мнение

Преди всичко - честита нова година, много здраве, щастие, благополучие и леко и безаварийно шофиране на всички форумци!

 

Както се вижда, аз съм новорегистриран потребител в този форум, а това е първата ми публикация. Причината е, че от 2-3 седмици съм горд собственик на Лансер с първа регистрация декември 2008. До декември 2013 г. автомобилът е бил собственост на лизинговата компания, а вече е моя собственост. Допълнително, това е първата ми кола в живота и сега не само се уча да (я) карам, а изобщо разучавам какво е да имам автомобил.

 

С лансер-а ми дадоха и един куп документи, както и Наръчник на собственика.

 

Поводът да пиша е първият проблем, с който се срещам. Ключовете работят да отключват и заключват колата, както и да я запалват. Но чрез ключалката на вратата на водача - нищо не става. Патронът се върти наляво/надясно, но все едно върти напразно - вътре няма никакво напрежение и никаква механика не помръдва. Съответно вратите не се отварят.

 

Прегледах книжката Наръчник на собственика, но толкова много неща пише там и за мен е доста объркващо, така че не разбрах - някаква (защитна) система ли е активирана, аз ли някакво лостче или копче съм натиснал без да разбера, от оригиналния продавач или от лизинга нещо е направено, но каквото и да е, ситуацията е такава.

 

Извинявам се, ако някъде в този форум има подобна тема, но все още не съм го разучил и не съм попаднал. Опитах се да потърся чрез гугъл, но не успях да намеря подходяща статия.

 

Моля, ако някой има идея защо ключовете не отключват механично ключалката, да сподели.

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Посочената по-горе тема приключва с това:

 

Само че наистина се оказва, че има проблем със заключващия механизъм на вратата, защото не може да се отключи с ключа дори и при поставен акумулатор. Отключва си се съвсем нормално с дистанционното(оригиналното на колата, което е вградено в ключа), но не може да се отключи с ключа. Някой да знае какво е устройството на заключването? Някой да е отварял панела на тази врата? Ако имате идеи, споделете. Благодаря.

 

Е, и аз съм тук. И не знам защо е така?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Другото е да се махне кората на вратата и да се мери на ключето на патрона, дали всичко е нормално и дали работи,това е често срещан проблем при другите марки,но главно,когато се използва ключа за отключване и заключване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...