Премини към съдържание

ABS


v.k.

Препоръчано мнение

Добър вечер,

Днес имах проблем с ABS на колата :)

Carsisma GDI 125 к.с. 98г.

Запалих и лампата за ABS не изгасна, оставих колата около минута и не спря да свети, загасих двигателя, запалих на ново и нямаше проблем. След това отново загасих и запалих и пак не изгасна, повторих отново и всичко отново работеше нормално. И повече не е правило проблем, пробвах спирачките работеха нормално, ABS също функционираше нормално :)

На какво може да се дължи това ? И има ли причина да се притеснявам ?

 

П.П. преди 3-4 месеца спирачната система е обслужена, накладките са чисто нови, проблем прави само предната дясна, която свири понякога при по силно натискане на педала на спирачката, майсторите ми казаха да карам така, но ще ида и при други, защото шумът ме дразни и искам да го няма(прави ми впечатление, че когато колата се измие и се намокрят дисковете спират да свирят известно време).

П.П. когато ги смениха се появи едно странно тропане, което казаха, че е от износване на апарата на спирачките и както те се изразиха "НАВАРИХА" въпросната предна дясна накладка за да запълни образувалата се вдлъбнатина в апарата и спря да трака.

 

Но тези два П.П. не вярвам да имат общо с лампата за ABS :) Ще се радвам за полезен съвет :)

Редактирано от Hristo
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колата има ли компютър?Ако да,мове да се направи диагностика.На друга марка кола светваще АБС поради лош ел.контакт на един от сензорите.На Каризма не знам къде се намират сензорите на АБС.Поне не ги видждам на моята при колелата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем,но на мен ми казаха че целия апарат на АВС е заминал.Но въпреки това не съм го сменял,лампата си свети постоянноо.Ако намеря разумна цена мога и да го сменя.Консултирай се с още някой майстор. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...