Премини към съдържание

Мицубиши Галант - загуба на атифриз


freeman

Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Имам Галант 1999г. TD. Сутринта констатирах нещо доста тревожно. Преди седмица видях че пластмасовото легенче за антифриз е абсолютно празно. Преди това я бях карал на сервиз за смяна на биелетки и там със сигурност го бяха напълнили. Та купих аз антифриз и дестилирана вода и го напълних до горе! Сутринта преди работа проверих отново и се оказа че отново легенчето е абсолютно празно. Няма течове. Проверих нивото на маслото в двигателя и на шиша ми показа около половин сантиметър над максимума. Вече съм се подготвил за най-лошото! Какво според вас се случва и какво би следвало да направя за да отстраня този проблем. Дали ремонта ще ми струва скъпо и мога ли да продължа да си карам колата при това състояние без да се притеснявам?

Редактирано от freeman
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ти хубаво си видял нивото на маслото ама не си мисли най-лошото ! Повярвай ми това за което си мислиш си личи особено по маслото - пресякано масло (антифриз+масло) не може да се обърка ! Виж хубаво като изкараш щеката да нямаш нееднородни капки по нея - светло кафяви или на всякъде е черно (сиво) масълцето ... За колко време ти губи антифриза в казанчето и нали знаеш,че не се пълни до горе (до капачката) ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти кажа от личен опит, че е възможно и да имаш спукан маркуч. Така, когато е на място колата няма теч, тъй като няма и вибрации, които да отварят цепнатината на маркуча. Като тръгнеш обаче много бързо всичко изтича. Това ми се случи на мен и се бях стреснал доста какво й се е случило, но се оказа нещо безобидно. Провери си ги за всеки случай.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може да отвориш капачката на капака на двигателя и да погледнеш дали по нея или около нея маслото е нормално на вид или прилача на майонеза!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...