Премини към съдържание

Зимните гуми.. впечатления


Препоръчано мнение

Реших да споделя,понеже шофирах тези 2 дни доста (650 км). На път за Велинград 1 път през Юндола и на връщане през Батак към Пазарджик.

 

Никакво замисляне дори с подаване на газ при изпреварване на камиони ( в първата част от пътуването) на заледено ,и навалял и замръзнал сняг . Дори докато бях в режим 4х2 , нито за миг не е имало поднасяне или превъртане. Много доволен. Всесезонните Continental си ги карах миналата зима но със страх и леко на педала.

 

В режим 4х4 нещата са още по сигурни. Оставям настрана ,че са много тихи. Гумата си заслужава,.. чакаме още сняг :) :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям с две ръце! Карам ги от миналата зима и смятам, че са страхотен избор. Преди това карах Vredestain winter 4 etream и смятам, че Nokian-а е класи отгоре. Много по-тиха е, по-добро поведение има на сухо, а на сняг е превъзходна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като говорим за тиха.. на практика не е ясно по какво се движи човек. В сравнение с Конти то дето са м иза топло.. все едно се движат по ламарина някаква.. С Нокиан-а само мотора се чува.

Като впечатление да допълня ,на Лукойл от Пловдив към София,това вчера при 1 градус навън и мокро , задействах ABS са понеже входа на бензиностанцията е много лемаво направен ,една малка чупка и дясно .Влезнах с 50 ина км на ABS ..нито се повлече нито върътна задница..

 

Досега условията бяха не зимни та трудно можех да напиша нещо освен за шума.. но с застудяването почнаха да излизат предимства. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога да споделя много добри впечатления от този модел. Цената е повече от прилична. Предполагам, че е заради това, че е произведен в Русия.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не знам къде е прпизведена моята не съм я заглеждал ама е прясна прясна. Днес нарочно джиткам цял ден само на задният мост да хвана какво се случва и не мърда..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...Всесезонните Continental си ги карах миналата зима но със страх и леко на педала.

 

Колега, нали знаеш,че такова животно "всесезонни " гуми НЕМА :icon_dance:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За имане има поне на тях пшише All season ,друг е въпроса какви качества имат спрямо чисто зимни. Continental-a i Nokian-a имат модели.

 

Вчера и днес пътувах София - Дупница.. сняг отъпкан,не изчистено ( вчера) държи перфектно.С 100 км на лека киша от сняг не усеща нищо като съпротивление ,по едни баири се катерих ,стръмна улуца с много сняг.. дори не превъртат. Просто съм очарован. Докато с Continental-a си карах със страх и въртеше задницата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,от днес съм с мишелин алпин 235/75/15нови малко по ниски от стандартните(но и цената добра).......та мога да кажа ,че съм много доволен карам го само на заден мост в сняг 15см спира и потегля,досега съм карал само с всесезонни (опечени от лятно каране3-4години) гуми та леката кола вървеше по стабилно....много съм доволен

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...