Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Препоръчайте ми сервиз в София - проблем с ниски обороти


Препоръчано мнение

Здравейте и честит първи сняг,

 

Пускам темата тук, защото от форума на Тойота никой не помага (не знам защо, но в по лош форум аз нямам регистрация). Надявам се някой тук (а това пък е един от най-яките форуми, наистина го мисля) да успее да помогне.

Слагам темата в секция Сервизи и Магазини, понеже търся сервиз. Ако модераторите сметнат, че понеже карам Тойота, е трябвало да я пусна в секцията "Извън темата" , моля преместете я.

 

Карам Тойота Ярис, 1.0, 2000г.

 

Моля да ми препоръчате сервиз в София, където да могат да ми направят правилна диагностика на проблема, и да е различен от сервиз Пит Стоп и Дикси04 (а общо взето след ровене из форума разбирам, че само те 2та са препоръчани...).

Не оспорвам качествата на двата сервиза, но след посещение и на 2та не можаха да ми помогнат.

 

Проблема започна преди повече от половин година (а преди това колата работеше като по часовник). Оборотите ми падат под 700, когато е загряла, и целия мотор се клати.

 

Първо отидох в Пит стоп (преди около 3 месеца) - там за 75 лв им оставих колата, за да изчистят дроселна клапа, стъпково моторче, маф. Взех си колата, на същия ден, и промяна нямаше. Даже не съм сигурен дали изобщо са чистили нещо. Казаха че това е което могат да направят. Тогава грешката ми беше, че не се разправях с тях относно свършената работа. Мисълта ми е , че реално им оставих тези пари, а резултат от работата, която свършиха беше нулев. Но това вече е отдавна минало.

 

Понеже проблема ме дразни супер много, преди 2 седмици отидох и в сервиза Дикси04 - момчето пред мен разглоби стъпковото моторче и го изчисти, както и дроселната клапа. след това регулира оборотите и вече не падаха под 700... когато включа парно, радио, климатик, фарове и тн. стъпковото моторче си ги регулираше. Всичко беше наред за около седмица. Тъкмо мислех че проблема е решен когато нещата станаха по-зле от преди 1 седмица. Майстора ми каза ако има проблеми да му се обадя... но реално и той , както и майсторите от Пит стоп, ми обясни че това е което може да направи.

 

"Ниските обороти се регулирали от дроселната клапа и от стъпковото моторче", и това е което трябва да се изчисти .... или евентуално смени" ... така казаха и на 2те места. А аз изобщо не разбирам достатъчно че да реша проблема сам.

 

В момента като загрее, не само че при празен ход двигателя ми се клати супер много, но и мисля че датчика не ги отчита правилно (примерно показва 700 а пък двигателя се клати). Освент това издава странен тракащ шум и определено не работи както трябва.

 

Мога да направя видео, но не знам дали има смисъл..

 

Моля за помощ...

Благодаря предварително

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Там сигурно ще успея да се доредя напролет :) поне преди беше много зает, сега едва ли е различно..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Там сигурно ще успея да се доредя напролет :) поне преди беше много зает, сега едва ли е различно..

Ти доколкото си спомням ,имаше един бял Галант..........??Звънни ми тия дни и ще го оправим твоя проблем.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ти доколкото си спомням ,имаше един бял Галант..........??Звънни ми тия дни и ще го оправим твоя проблем.......

 

:good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...