Премини към съдържание

Антифриз за Лансер 2011


nekro

Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Установих, че нивото на антифриза е стигнало долната черта на резервоара и се нуждае от доливане. В книжката пише някакви не особено разбираеми за мен неща за това какъв антифриз трябва да се използва.

 

Въпроса ми е има ли нужда да пазарувам евентуално оригинален от БС или мога да долея и с нещо купено от бензиностанция? Някой знае ли каква е цената на антифриза в БС или Ратола? За какви надписи трябва да гледам при покупка?

 

Също искам да попитам нормално ли е нивото да падне толкова бързо? Колата е купена април месец, нощува в гараж и не съм забелязал да тече.

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Една идея под минимума е, почти на чертата, но по-скоро под нея. Това при студен двигател.

 

Доколкото знам работиш в Ратола, можеш ли да ми кажеш цена за тези 4 литра? Няма ли по-малки опаковки от оригиналния?

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мене за две години и половина падна от средата(на мин и макс) и сега е малко над минимума ама за толкова време може и да е нормално, мислех като ходя в Ратола за смяна на зимните гуми да ми долеят.. :-)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Една идея под минимума е, почти на чертата, но по-скоро под нея. Това при студен двигател.

 

Не е проблем, досипи си десцилирана вода до средата м/у мин. и макс......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Понеже се използва концентрат, то част от водата, с която се разрежда се е изпарила. И при мен бе паднало нивото до минимума и като сменях маслото обърнах внимание на сервиза и ми доляха по-молко от литър, но за цената ще трябва да видя фактурата.

Можеш да измериш температурата на зъмръзване и ако е много ниска от порядъка на -30 или -40, то е нужно само да долееш дестилирана вода. Най-чистата, която можеш да купиш е в аптеките, а тази за технически нужди - в бензиностанциите.

Не допускай температурата на замръзване да падне под най-ниската за твоя регион, защото миналата година във Видин достигна -29 градуса и аз си правя моите сметки.

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

И аз през 1-вата година като взех колата установих че нивото на антифриза е малко над MIN. Реших че трябва да имам под ръка подходящия антифриз и ако се наложи да долея.

При последващото посещение в БС за смяна на масло им поисках да ми продадат минимална развасофка от антифриза който доливат.

Дадоха ми 1 л. (Кастрол) и си го имам под ръка ако се наложи. Не се сещам колко струваше, но не беше много.

Обаче така и не съм доливал, щото нивото стои фиксирано някъде на сантиметър на MIN и няма мърдане и това вече 3 г.

То сега се чудя и кога (при кое посещение за смяна на масло) ще ми сменят и антифриза - би трябвало да се сменя на някакъв сервизен период...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

180 000км или 9 години , след това на всеки 120 хиляди. Това пише в моята сервизна книжка. Ако си минал тези километри сам си кажи, че искаш смяна, защото на Колт-а ми никой не ми каза за необходимост от подобно нещо. Сега като се зачетох в книжката му, си е минал километрите.

 

Иначе аз си взех от "оригиналния" с номера даден от Miroslav. Пиша го в кавички защото от Ратола бяха леко учудени, че колата ми не е с червен (органичен) антифриз. В крайна сметка не разбрах с какъв излиза от завода, син или червен. Струва 39лв, в БС е 46.

 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...