Премини към съдържание

Проблем с централното заключване


Препоръчано мнение

Здравейте, днес ми се появи следния проблем. След като смених батерията на дистанционното, то спря да функционира. Имам в предвид следното светодиода на дистанционното свети, но нито отключва нито заключва вратите. Галанта ми е 2001г. и дойде с това дистанционно, предполагам че е си е заводското. Съмнявам се, че докато търсех батерия оставих дистанционното без такава за няколко часа. Дали в това не се крие проблема? Това е снимката на дистанционното,

post-8127-043679000 1330634079_thumb.jpg

ще съм благодарен ако някой може да каже за какво служи по-малкия пластмасов елемент (м/у ключа и дистанционното). Има такъв насрещник на таблото близо да ключа. Виждал съм това на доста Галанти затова смятам, че е част от заводската аларма или имобилайзер.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

тези елементи от снимката нямат нищо общо с марката Мицубиши, сиреч слагани са допълнително.

 

Оригиналното дистанционно на твоята кола е друго, а това което е на снимката е дист. на марката аларми ГТ. Другото е чипче за имобилайзера, който също е поставен допълнително.

 

Би трябвало след смяната на дистанционното да не възникнат никакви проблеми...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, според кода от платката на дистанционното се оказа, че е някаква Cobra. Намерих упътване от руски сайт, просто е трябвало да отида до колата да натисна двата бутона до угасване на светодиода на дистанционното и след това два пъти бутона за отключване и така се оправи. - било процедура за синхронизиране. Хубавото е, че покрай този случка ще се запозная с функциите на алармата ми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На някои коли след смяна на батерията триабва да се обучи дистанционното към колата, демек даваш ключа на контакт и после натискасш за заключване копчето. По този начин дистанционното и алармата се намирали след като е била сменена батерията. Не пречи да пробваш.

 

Ти си се бил оправил, ами като не чете до края човек. :icon_blush:

Редактирано от SpeedFox
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...