Премини към съдържание

Спешен въпрос относно шорт шифтър


Препоръчано мнение

Въпросът ми е следният : Може ли шорт шифтърът да ми повреди колата,защото много се бях зарибил да си правя , но ми развиват теории ,че като се намали времето за смяна на предавките , синхронизаторите няма да могат да сработват на време и предавките ще се включват по-трудно и може ли да преработя оригинален лост в такъв с къс ход ? Най-вече ме интересува въпроса за синхронизаторите и дали няма да си повредя скоростната кутия така .

П.С.Колата е галант е33

Редактирано от s_mitko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Когато превключваш с шорт-шифтъра, практически кутията ще изпълнява едно и също нещо но за по-кратко време. Все едно същия лост който имаш ще стане по-къс от горе и по-дълъг от долу...Или все едно при нормалния лост да го мърдаш по-рязко и отсечено както аз правя :) Не съм чувал някой да е имал проблеми със синхронизаторите след монтаж на шорт-шифтър. В крайна сметка зависи и колко ръчкаш...но ако не ходиш на драг, не виждам за какво ти е...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да чешам крастата , общо взето , пък и май ще ми изпадне един излишен лост и мисля да го оползотворя. Иначе драга като дисциплина не ме влече , по-скоро за някои завойчета в планината би ми послужил .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...