Премини към съдържание

ел. проблеми с Каризма 1,8 GDI


jaja_vor

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

бих искал и аз да споделя няколко проблема по колата си, за които ще помоля който може да помогне със съвет. Колата е Каризма 1,8 GDI '99

 

1. Фаровете - в момента ги държа на почти най-ниското им положение (на 2). Като се опитам да ги вдигна на по-високо и десния ми фар (мое дясно като седя в колата) започва да плува нагоре надолу. Като го смъкна пак на 2 и се оправя понякога, а понякога не и и ска да ги изгаря и пак да ги пусна за да застане на 1 място.

 

2. Вчера разбрах, че не ми работи запалката. То аз не пуша и запалка и нямам, но мислех да си купувам GPS и няма да има къде да го включа. Гледах в таблото с предпазителите, но не видях означение за запалката. Има ли отделен предпазител за нея и какво да проверя за да я подкарам?

 

3. Един малко странен, поне за мен, проблем. Още като я купих колата (преди около 3 месеца) се оказа, че отварянето на шофьорската врата не се индицира по никакъв начин. Нито на таблото ми светва че има отворена врата, нито ми пали плафона в средата на тавана. Аз отворих бутончето, което се натиска от самата врата, когато е затворена и наистина пластинките ми бяха нагорели и корозирали. Обърнах ги, почистих ги и вече бутончето си даваше контакт. Монтирах си го пак, но проблемът ми не се разреши. Колата продължава да не знае, че ми е отворена вратата. Останалите врати си работят нормално. Това което дразни е, най-вече, че не се пали осветлението в купето и че като отключа с дистанционното и отворя само моята врата и тя след няколко секунди си се самозаключва. Според мен още преди време като е дефектирал бутона на вратата и им е било по лесно да го шунтират някъде (било то с прекъсване или укъсяване, че не си спомням NO или NC беше бутона). Въпроса е как да го намеря мястото където е вързан този механичен датчик за отваряне на вратата.

 

4. Не мога да си изключа климатроника. Като го изключа или като го включа да върти въздуха вътре в купето и започва едно силно щракане чуващо се около жабката. Нещо се опитва да превключи, но не успява.

 

 

Стига за сега с проблемите. Ще съм благодарен ако някой ми даде съвет.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

1- Сигурно имаш изронени зъбци по механизма, но трябва да се отвори и да се види точно какво е.

2-Имаш отделен бушон. Не си спомням къде е - може да е в предният кош. Провери си всички предпазители в коша и под таблото. В края на краищата са двадесетина, за 10 минути ще откриеш изгорелият...

3-Провери пак бутончето. За алармата - иди на ул. Плана планина.

4-Зад жабката имаш едни зъбчатки за механичното управление на климатроника. Решението е като при т. 3....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравейте колеги,

...............

 

4. Не мога да си изключа климатроника. Като го изключа или като го включа да върти въздуха вътре в купето и започва едно силно щракане чуващо се около жабката. Нещо се опитва да превключи, но не успява.

 

 

Стига за сега с проблемите. Ще съм благодарен ако някой ми даде съвет.

http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=16789&st=0&p=175247&hl=%EA%EB%E8%EC%E0%F2%F0%EE%ED%E8%EA&fromsearch=1entry175247

Редактирано от AMG_iev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...