Премини към съдържание

Прехвърляне на стар регистрационен номер


Препоръчано мнение

Здравейте колеги - търсих из интернеДите :D , но не открих отговор на един въпрос, който си задавам от известно време... Имам един ударен Фиат, който от доста месеци си седи в двора и мисля скоро да го дерегистрирам и бракувам. Питането ми е дали е възможно да запазвя и прехвърля регистрационния му номер към друг автомобил (в случая нов внос от чужбина, на който ще трябва да му се прави първа регистрация в БГ). Все още не съм разпитвал в КАТ, но реших първо да видя дали някой тук няма информация :icon_dance: И ако трябва да разширя малко въпроса - какво се случва с номерата на дерегистрираните автомобил, например със сериите "С" - връщат ли се в употреба? Мога ли да отида в КАТ и да кажа, че не искам номер "СА" :D ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не можеш да си прехвърлиш старият номер. Старите номера се унищожават. Просто такъв е реда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колегата ти е отговорил много точно - нямаш никакъв шанс. Всичките стари и използвани номера се унищожават. Ако не си платиш допълнително за избор на номер, дават ти поредният в момента. Началните букви на номера са по месторегистрация на собственика, така, че и там нямаш право на избор.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност изобщо не ми беше минавал през ума този въпрос, докато не видях преди известно време една Мазда 6 от последната генерация (след 2008), която беше с номер С, а не СА. Стори ми се странно, защото СА май го въведоха 2006, което би следвало да значи, че всички С са били изчерпани...

Иначе не знам, не виждам проблем да се въведе подобна услуга, ако историята на колата и собственикът са ОК, а документите - изрядни. Все пак говорим за затворена система. А и хем ще взимат още някой лев отгоре :icon_hmm: :D

Редактирано от Celeborn
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...