Премини към съдържание

Шумни повдигачи след смяна на ремъци!?


Препоръчано мнение

:mitsu-smiley: Здравейте, нуждая се от съвет:

След смяна на ремъци хидравличните повдигачи станаха много шумни, не ми харесва въобще как работи мотора, пали лесно, работи си но много шумно, никога не е била така преди. Колата стоя два дена без да се пали, маслото е пълна синтетика, на 80к км е колата, белезите съвпадат, ролката е нова, външните ремъци са нови, всичко трябваше да е ок , но уви НЕ Е! Някой ако може да сподели опит ще съм безкрайно благодарен :) :mitsu-smiley:

Редактирано от tonino_g3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А по някакъв повод сваляни ли са кобиличните оси ? ..:icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Би следвало, след като се е извършвала смяната на различните части и са вадени повдигачите, те да са разглабяни, почиствани и т.н.

Според мен са останали "сухи" и затова тракат.

Опитай следното: Запали колата, отиди на спокойно място, "назоби" я хубаво и и "изкарай душата" няколко минути - всичко трябва да си легне нормално... Успех :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То би следвало, ама по принцип при смяна на ремъци не е наложително вадене на повдигачи, аз за това попитах по някакъв повод сваляни ли са осите ..

А докато не отговори колегата, не го съветвам да пробва това с "назобването" защото съм виждал работата на Английски механници и има голяма вероятност да ги презоби :D пък повдигачите са доста и цената им не е от ниските ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Здравейте и Благодаря за отговорите. Не съм назобвал въобще, запалих я сега и я оставих да работи около 20 минути и като си влезе в работна температура двигателя утихна и сега всичко си е нормално, все още има лек шум но мисля че ще се оправи като я покарам, не сме пипали кобилици, нищо по клапаните, само сменихме ангренажния ремък и ролката и двата външни ремъка. Аз си ги сменях и понеже ми е за първи път като се разтропаха повдигачите и се притесних нещо да не съм прескочил зъб, та затова ме беше страх да я оставя да работи. Сега си спомням че като я палех преди на студен старт и повдигачите притракваха за 2-3 секунди и после много тихо и меко си работеше, дали маслото което са и сипали да не е много хубаво?! Мисля да и го сменя после с 5w30 castrol edge и да видим какво ще стане. А до колкото до английските майстори , такива мързели има че като ти сменят маслото първо свалят филтъра и после източват маслото и става чудесна гледка, целият мотор в масло и след 2 мин ме викат да ми кажат че гарнитурата на картера е за смяна и ,,,,,,,,......................, таккива цени ти казват дето ти иде да се откажеш да караш кола.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Щом си сменял сам ремъка и не си барал повдигачите, зоби яко и не се притеснявай ..:icon_thumbup:

Със смяната на маслото може и да поотихнат за известно време ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...