Премини към съдържание

1.6 GLXi и 1.6 Comfort


marso

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,днес се загледах в няколко обяви в интернет и видях че има разлика между Колт 1.6ГЛХи (90коня) 1998-2000година и Колт 1.6Комфорт (103коня) 2000-20002 година. Разликата е 13 коня.Някой запознат ли е да сподели каде е разликата в двигателя ??

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично мисля, че разликата ще е само в софтуеъра на ЕКУ-то. Един вид модела след 2000 год. е "чипосан" както му викат жаргонно, само че заводско. Смятам, че няма механични разлики както при генерации IV и V. Да ме поправят запознатите ако съм в грешка, това е лично предположение. Само, че нито му дават по голям топ спиид, нито по-добро ускорение на колта с тези 13 к.с. отгоре при 500 оборота по високо. Може би защото разликата във В.М. е само 4 нютонметра който също идва 500 об. по късно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика в по-високия данък за 113-те коня.Като динамика не мога да споделя специално за този мотор със 113-коня,Моят е с 90 коня не е на кантар с Колт 1.5 MIVEC 109hp.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То с предния модел е ясно. Фрапираща ще е разликата м/у 5-та генерация преди и след 2000г, този който е 90 и този който е 103 конски сили. Както казах няма разлика в топ спиида и ускорението, но в данъка тя ще е фрапираща :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...