Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с дюзата на задната чистачка !


Patrikman

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

Появи се проблем при мен - спря да ми работи задната дюза за почистване на стъклото ! Въпросът ми е къде да търся проблема ? Предните дюзи работят перфектно !!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Махаш десния преден подкалник и търсиш. :)

 

При мен също не работи,но още не мога да намеря време за това. :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Някъде бях писал как се оправя (ползвай търсачката). Вместо да сваляш подкалника става и да разкопчееш кората отдолу и ако може да бръкнеш. За задната чистачка е дясното моторче. Разглобяваш го, подаваш му 12V и въртиш на ръка докато тръгне. Ако не тръгне търсиш друго.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема беше в самата дюза. Оправих я като я изчистих от ръждата и боклуците, които бяха в нея, но за целта я разглобих. Вади се лесно , като свалиш третия стоп и после издърпаш маркучето.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На каризмата е на тавана и май трябва да се разглоби отвътре, че да се свали (аз съм пробвали и не успях да я извадя). Ако самата пръскалка е позапушена може да се пробва с игла и вероятно нямаше да се пуска тема даже. Под не работи аз разбирам че хич я няма.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами то и аз си мислих че е от помпата ама като я погледнах видях, че пръска доста силно, а стопа и на Спейса се вади от вътре на едни чопове е малко е кофти ама лекинката трябва. С игла пробвах не става, бая беше клеасала.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако самата пръскалка е позапушена може да се пробва с игла и вероятно нямаше да се пуска тема даже. Под не работи аз разбирам че хич я няма.

 

Да - не е пръскалката !Нямаше да отварям тема за нещо което мога да го отпуша с игла все пак. Днес имах време и се заех с моторчетата - оказа се че работят ! Но това за отзад - само когато му подам независимо захранване !

Редактирано от Patrikman
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че клемите се окисляват. Почисти ги напръскай с контактен спрей и ако има с какво премери дали отива ток до там. На мен като го направих след няколко дена пак спря, именно защото клемата която беше на кабела беше окислена. После го омазах със силикон отгоре, да не се мокри. Ако ще им слагаш силикон трябва да се почистят с разредител (ацетон, кореселин, не AMB и разни такива мазни) иначе нищо няма да направиш.

 

Ако не ходи ток до там проверяваш всички връзки на кабелите и самите проводници да не са прекъснати. И чак после се чудиш как да разглобиш бутона (преди това пробвай дали дава контакт от клемата му на волана). http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=8391&view=findpost&p=97932 (моите снимки нещо са изчезнали);

 

Ако не си виждал, че имаш лампа за нивото на течността, датчика се намира от вътрешна страна(отстрани на резервоарчето от страната на двигателя). Вадиш му кабела (натискаше се нещо което се пада от другата му страна за да се извади). Даваш го на късо и после на контакт - ако не ти светне най-вероятно е изгоряла лампата. Ако светне разглобяваш датчика. Вътре има една магнитен прекъсвач, на който изводите му ги е изяла корозията ако може ги запояваш или си купуваш нов от някой магазин за електроника за 50ст. (или търсиш друг датчик). Омазваш го със силикон и слагаш, като внимаваш кое му е горната част. http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=1114&view=findpost&p=132107

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна информация vladimirov :icon_clap:

Благодаря за помоща - заемам се , пък да видим какво ще излезне :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...