Премини към съдържание

Виене при пуснат климатик


Препоръчано мнение

Здравейте, при пуснат климатик когато подавам газ на 1000-1200 оборота има виене и вибрации в скоростния лост. Става въпрос за КОЛТ 2007 1.3 бензин

Редактирано от ForzaMilan
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

И при мен го има това. 2005 1,5 бензин. Отначало мислех че е от климатика ама не е май. Около 1200 оборота се получава с/без климатик. Майстора ми каза че може да е някой лагер на скоростната( нищо че не чу виенето) ама за сега като върви да не я пипам. И аз ще се радвам някой по компетентен да ни осветли ;), Мисля следващата смяна на масло-филтри да я направя с диагностика в БС да видя какво ще ми кажат.

Редактирано от roida
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... Около 1200 оборота се получава с/без климатик...
Най-вероятно е от генератора - около тази честота започва да зарежда интензивно и издава специфичен шум. Освен това товари двигателя и може да се забелязва притреперване...
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен се получи преди няколко дни същото нещо,но просто климатика беше много назобен.Дигнах му малко температурата и се оправи.Просто,когато е в краен режим явно компресора на климатика почва много да товари мотора.Пък и без това е грешка да се бутат климатиците в крайни положения, заради същото това товарене на двигателя,компресора,което от своя страна води до неефективна работа на климатика.

Редактирано от ilia stoykov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има го това виене при потегляне. Според мен е нормално и се дължи на едновременното натоварване на двигателя от компресора на климатика и генератора,който почва да "зарежда" при леко натискане на педала за газ. При по-високи обороти (например 2000 об/мин) би трябвало да изчезва.

Редактирано от gig
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...