Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Сгреших ли много?


Препоръчано мнение

Тествай дюзите дали работят като хората и виж вакуумите дали са читави

Редактирано от CynepMEH
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В смисъл дали няма някой сцепен ли? То аз си купих нови маркучи, но седят малко хлабаво и затова не съм ги сменил. Май Ники Златков продава и друго освен Samco без да съобщава на клиентите за това.

 

Иначе дюзите не са нови, но ги купих от една английска фирма, занимаваща се само с дюзи и са изчистени професионално. Въпросът е дали пък някой от кабелите на дюзите не играе номера. А и сканмастера тогава показа engine speed sensor, обаче тука един приятел със същата ми вика, че нямало такъв сензор по колата, да съм сменил CAS-a. E, смених го, ама нищо. Мисля, че някой трябва да я закачи професионално, за да се види какво показва. Мисля си за драг пауър, но не знам там дали се занимават с ремонти, иначе поне са правили няколко такива и горе-долу познават модела. Иначе имам един много, много точен майстор, всъщност не е точно майстор, а състезателен механик, обаче той като няма техника да я прочете не знам дали ще се справи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами незнам дали ще съм полезен но в интерес на истината имах подобен проблем само че, го реших доста просто...

Буксата на дебитомера не даваше добър контакт и от там идваше и грешката, просто е притиснах по здраво към мафа и готово :icon_doh: :good: Провери и твоиата за всеки случаи, понякога малките неща са доста незабелижими.

Успех и поздрави :drinks:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Meрси, ще погледна и това, но си мисля, че в този engine speed sensor e проблема. Значи това бе едната грешка, която машинката изписа първия път. Тука тоя моя приятел ми вика, че нямало такъв сензор и че сигурно в CAS сензора е проблема, но изглежда е в грешка, а май engine speed sensor си значи съвсем друго нещо.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ти си изкупил сума ти и части а една грешка не си успял да прочетеш :)

Колата ти е ОБД 1, което означава че всеки с "дейталогър" може да ти я прочете. Даже и сам с лампичка можеш да го направиш. Виж тук:

http://www.stealth316.com/2-diagcodes91-93.htm

 

Айде вземи я прочети за да можем да коментираме какво точно може да е. Аз лично за този сензор който ти спомена не съм чувал. Аз залагам на датчик на коляновия вал, но не съм много запознат с 3000ГТ-ата дали въобще имат такъв...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бе аз тия неща щях да ги сменя и без това, ма не баш всичките де...

Това, което си дал го видях, обаче моите познания в тази област се свеждат до нула, а тъпото е, че където и да искам да закарам колата, трябва да я товаря на рапатрак, а такъв не мога и да намеря в момента. Между другото пуснах тема и в 3SI да видя момчетата какво ще кажат и според тях 90% е ECU-то и между другото аз си го мислех това още в началото, ама оня Аспарух ми вика смени CAS-a, та смени CAS-a.

Казват там момчетата съшо, че не е задължително да се взима ново, а е възможно и след тази интервенция http://stealth316.com/2-ecmremoval.htm да се оправи. А най-тъпото е, че не знам от Митсу GTO дали ще стане ECU, ако се наложи да взема.

А за сензора за коляновия вал - аз си мисля, че точно това би трябвало да е engine speed sensor, защото аз така си го превеждам - сензор, измерващ скоростта на двигателя, демек оборотите.

Ще видя да говоря сега с едни приятели от GPS Bulgaria дали ще могат да вземат една такава машинка, като тази от твоя линк, дано могат да помогнат, че е възможно скоро да зема да се гръмна - още не мога да си подкарам колата, та да я видя аджеба в кво състояние е, че и да я регистрирам. :icon_crying:

Редактирано от rumen1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я най-добре щом нямаш мултицет, обади се на някой с "дейталогър" да ти прочете грешката. Гледам че си от София, що не се свържеш със СуперМЕН...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми при нас CAS е датчик на разпределителните валове и си викам - какъв кас като е с 2 глави. Иначе, ако е същия на коляновия вал - имам такъв - най-лесно е да се смени и да се пробва. А и да, с мултицет може да се прочете грешката и да се намери - може и дейталогер да измислим, ако намеря някой стар...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я най-добре щом нямаш мултицет, обади се на някой с "дейталогър" да ти прочете грешката. Гледам че си от София, що не се свържеш със СуперМЕН...

 

Щото не съм знаел, че има такава възможност :)

 

Иначе CAS-a доколкото знам е с два сензора в себе си - http://stealth316.com/2-cas-91-92.htm

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, стана! Сменихме кондензаторите на компа и двигатела заработи както трябва! Всичкото , което направих досега е било за нищо. Е, не съвсем де, свещите и може би дюзите така или иначе щях да ги сменя, ама все пак. Еngine check-а продължава да свети, но двигателя сега си работи ОК и колата си се форсира. Само дето малко се замисля първоначално при подаване на газ, но това е предполагам заради разместения CAS. Сега ще видя да я закарам някъде да изчистят всички грешки, да видим какво ще стане. Но първо разбира се ще гледам идната седмица да я регистрирам. Направо не мога да повярвам, че тия дребни гадинки за по 5лв всяко правеха такава мизерия. Но се оказа, че е невъзможно да не протекат при този модел, просто абсолютно всички компове на 91-93 моделите се скапват по този начин. Сега се оказа, че окачването е влязло в авариен режим, защото и tour и sport светят едновременно, но това ще го видим после. Първо искам двигателя да е като часовник. Купил съм вече ангренаж, водна помпа и масло и филтър, надявам се другата седмица да успея да ги сменя. Предишния собственик ми даде и нова бензинова помпа, та ще сменим и нея. Благодаря на всички за помощта, със сигурност ще имам още доста какво да питам, че кой знае още какво ще излезе, но скоро ще гледам да пусна малко снимчици на това, което представлява колата в момента.

Редактирано от rumen1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...