Премини към съдържание

Проблем с фаровете


Препоръчано мнение

Здравейте,

 

от известно време забелязвам, че от време на време фаровете ми премигват, ту светят по слабо ту по силно. Когато, преди 2-3 дена ми се наложи да пътувам нощно време и какво да видя фаровете ми мигат като в дискотека, постоянно пулсиране, те къде са ниски и нищо не се вижда, сега направо ми изтекоха очите докато стигна. Ако мигаше само единия фар ок, лоша връзка, но и двата, къси, дълги, таблото и то, всичко мига в синхрон. Някой да помогне,моля, да ги оправя, че без фарове не може.

 

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, и при мен се случва същата работа. Като карам на фарове, през 6-7 секунди леко премигват, като натисна гаста започват малко по силно да светят. Допитах се до един еладжия и той ми каза че можело диодния блок да е на умирачка и трябва да се замери. Предпазителите съм ги сменил всички, лампите до една са нови, акомулатора също е нов и е 62Аh. За сега колата ми е в реанимация и като я излекувам отива на майстор.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На мен от време на време ми изчезваха фаровете и халогените не се пускаха, накрая се оказа "мизерен" бушон, който не правеше добър контакт! Успех! :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Здравейте,

 

отидох до специализиран сервиз и замериха алтернатора. Оказа се, че при включени повече консуматори не може да поддържа мощност, стои на 13В, а казаха, че трябва да е поне 14В. Съмняват се в диоден блок или статор, но трябва да го сваля и да го занеса да го разглобят за да се разбере точно проблема. Стискам палци да е диоден блок ,че статори казаха, че не се правят вече и ще трябва ново.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...